Ugostitelji odustali od protesta ispred zgrade Vlade

"Kako je Uprava policije donijela 25. decembra donijela rješenje kojim se zabranjuje održavanje skupa zakazanog za 29. decembra, iako je pomenuto rješenje nezakonito, predstavlja prepreku za održavanje protesta i prinuđeni smo da ga poštujemo"

13240 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Udruženje ugostitelja Crne Gore saopštilo je da se "masovni protest", zakazan za 29. decembar u 12 časova, ispred zgrade Vlade Crne Gore, neće održati.

"Naime, kako je dana 25.12.2020. godine Uprava policije donijela rješenje kojim se zabranjuje održavanje skupa zakazanog za 29.12.2020. godine u 12 časova, iako je pomenuto rješenje nezakonito, predstavlja prepreku za održavanje protesta i prinuđeni smo da ga poštujemo. Takođe, u iščekivanju smo odluke Vlade Crne Gore, preciznije Ministarstva zdravlja, o eventualnom revidiranju mjera koje su uvedene Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, pa kako do toga još uvijek nije došlo, održavanje protesta pokazuje se nesvrsishodnim", navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja.

Dodaju da će istrajati u borbi za egzistenciju i očuvanje turističke privrede, svim raspoloživim instrumentima.

"Sve dok, konačno, neko od nadležnih ne bude imao sluha za ono što je trenutno gorući problem crnogorske ekonomije, a to je ugostiteljstvo koje se polako ali sigurno urušava. Na tom putu nećemo prezati ni od radikalnih poteza, ako oni budu neophodni da se sačuva ono što se godinama gradilo od strane ugostitelja i njihovih zaposlenih", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: