Vlada usvojila nacrt Zakona o igrama na sreću, do 20. janura biće poznat rok za završetak auto-puta do Mateševa

Vlada je za šest mjeseci produžila rok za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju konzorcijumu Eni-Novatek, usljed opravdanih razloga nastalih usljed pandemije koronavirusa

8431 pregleda 4 komentar(a)
Sa sejdnice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sejdnice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Koji će biti novi rok za završetak dionice auto-put Podgorica - Mateševo i da li će i koliko Vlada morati još da plati kineskom CRBC-iju na ime vanrednih troškova biće poznato do 20. januara do kada inženjer projekta treba da donese tu odluku, piše i informaciji o realizaciji ovog projekta koju je danas usvojila Vlada.

Drugi rok za završetak posla bio je 30. septembar ali je CRBC zatražio novo odlaganje i naknadne troškove.

Ranije je bivši ministar saobraćaja Osman Nurković saopštio da bi novi rok mogao biti jun naredne godine, a iz Monteputa su nedavno saopštili da bi se završetak radova mogao očekivati tek na jesen naredne godine.

U informaciji piše i da je do sada na ovoj dionici završeno 92 odsto radova, što je svega dva procena više nego na kraju prošle godine.

Vlada je danas usvojila i nacrt Zakona o igrama na sreću sa predlogom javne rasprave koja počinje nakon praznika.

Bivši ministar finansija Darko Radunović je u decembru 2018. godine potpisao ugovor sa kolegom iz Slovačke prema kojem ova država sa milion eura bespovratne donacije finansira izradu novog zakona o igrama na sreću i unapređenja tehničkog nadzora priređivača igara na sreću.

Slovačka strana je odmah ispunila svoj dio obaveza i uplatila crnogorskom ministarstvu pola miliona eura, a ostatak je trebalo da bude uplaćen kada crnogorska strana ispuni svoj dio obaveza. Crna Gora se tada obavezala da će do 31. oktobra 2019. usvojiti Zakon o igrama na sreću i pripremiti tehničke IT specifikacije za monitoring prihoda od priređivanja igara na sreću, što se nije desilo. Rok je dva puta mijenjan, a posljednji je bio 31. decembar ove godine.

Vlada je za šest mjeseci produžila rok za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju konzorcijumu Eni-Novatek, usljed opravdanih razloga nastalih usljed pandemije koronavirusa.

Bonus video: