NLB grupa preuzela akcije Komercijalne banke

NLB i Komercijalna banka, u svim zemljama u kojima su obe banke prisutne, nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja

21009 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
NLB, Foto: Luka Zeković
NLB, Foto: Luka Zeković

Slovenačka NLB grupa saopštila je da je danas stekla vlasništvo nad 83,23 odsto akcija srbijanske Komercijalne banke čime je napravila poslednji korak u ovoj transakciji.

NLB grupa posluje i u Crnoj Gori, gdje Komercijalna banka ima svoju kćerku banku.

"NLB i Komercijalna banka, u svim zemljama u kojima su obije banke prisutne, nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja. NLB će biti fokusirana na upravljanje procesima integracije što je moguće neosjetnije, kako bi se obezbijedila nesmetana tranzicija i uz zadržavanje fokusa na klijentima NLB i Komercijalne banke i njihovim potrebama, zaposlenima i svim ostalim zainteresovanim stranama" saopšteno je iz slovenačke grupacije.

Objašnjeno je da kratkoročno gledano, neće biti nikakvih promjena u redovnom poslovanju klijenata koji će nastaviti da neometano koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima.

"S obzirom na to da vidimo značajan potencijal u unapređenje ponude proizvoda i usluga Komercijalne banke, oslanjajući se na stručnost i kapacitete NLB, kao i sinergiju s poslovanjem NLB Grupe u celom regionu, usluge integrisane banke biće unapređene, a njihov kvalitet još viši. U predstojećim nedeljama, na raspolaganju klijentima obe banke, kao i svima koji žele da postanu deo naše porodici, biće obiman paket dobrodošlice, uključujući i besplatnu upotrebu zajedničkih bankomata u celoj NLB grupi" navodi se u saopštenju.

Bonus video: