Jokićev Agro Mont za 550.044 eura postao stopostotni vlasnik Fabrike stočne hrane u Spužu

Transakcija je obavljena u četvrtak a 110.896 dionica Fabrike stočne hrane
prodate su po prosječnoj cijeni od 4,96 eura, koja je bila čak 396 odsto
viša u odnosu na posljednju berzansku cijenu

9959 pregleda 3 komentar(a)
Fabrika stočne hrane Spuž, Foto: Facebook
Fabrika stočne hrane Spuž, Foto: Facebook

Kompanija “Agro Mont” iz Nikšića, u vlasništvu Božidara Jokića, kupila je od Nikšićkog mlina AD, krajem prošle sedmice, na Montenegroberzi 50,2 odsto akcija Fabrike stočne hrane iz Spuža za 550.044 eura.

Transakcija je obavljena u četvrtak a 110.896 dionica Fabrike stočne hrane prodate su po prosječnoj cijeni od 4,96 eura, koja je bila čak 396 odsto viša u odnosu na posljednju berzansku cijenu.

Posao je u Centralno-klirinško depozitarnom društvu (CKDD) saldiran u ponedjeljak popodne.

"Agro Mont" je do prošle sedmice posjedovao 49,8 odsto dionica Fabrike u Spužu.

Kompanija Agromont je najprije kao društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO), osnovano 1996. godine u Nikšiću, a od novembra 2002.godine prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata posluje kao akcionarsko društvo sa istim nazivom u dvije riječi “Agro Mont”.

Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja i prodaja konzumnih jaja, živine, stočne hrane i živinarske opreme. Vlasnici su Farme kokošijih jaja u Martinićima koja, prema podacima sa veb sajta nikšićke kompanije, posluje od 1983.godine.

“Od 2014. godine farma posluje u sklopu firme Agromont i bilježi najozbiljnije rezultate poslovanja od svog postanka. Investicijom od 6.5 miliona eura Agromont je zavrijedio sve standarde kvaliteta proizvoda , kvaliteta rada, opreme i postrojenja. U saradnju sa partnerom, MK grupom, pokrenuta je jedina proizvodnja stočne hrane u Crnoj Gori, kojom je obezbijeđen koncentrat vrhunskog kvaliteta za potrebe farme u Martinićima kao i za potrebe ostalog tržišta”, navodi se između ostalog na veb sajtu Agro Monta.

Božidar Jokić je i do sada bio član Odbora direktora Fabrike stočne hrane u Spužu. MK grupom, sa kojom je "Agro Mont" pokrenuo proizvodnju stočne hrane gazduje srbijanski biznismen Miodrag Kostić.

Bonus video: