Knežević: Pare iz Atlas i IBM banke završile kod Aca Đukanovića

"Mislim da privremene upravnica Atlas banke Tanja Terić, protiv koje je podignuta optužnica nije ništa kriva jer je sve radila po nalogu guvernera Centralne banke Radoja Žugića", rekao je Knežević

14819 pregleda 19 komentar(a)
Knežević, Foto: Filip Roganović
Knežević, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević rekao je za A1 televiziju da ga je posebno obradovala jučerašnja vijest da je Specijalno tužilaštvo saslušalo bivšeg direktora bolnice Meljine i ministra zdravlja Budimira Šegrta.

Upravo je Šegrt, ističe Knežević, bio jedan od glavnih ljudi koji je uništio bolnicu Meljine.

"Šegrt je od prvog momenta bio predložen za direktora od strane Mila Đukanovića. On je čuvao akcije Đukanovića u raznim prijektima, kao što je fabrike ljekova na Marezi, a kasnije je čuvao interese Đukanovića u projektu sa Meljinama", rekao je Knežević, dodajući da se nada da će istraga biti nastavljena.

Najavio je i da će njegov pravni tim sredinom januara doći u Crnu Goru kako bi nadležnima predočio arbitražnu tužbu, kojom Knežević traži pola milijarde eura od naše države.

Komentarišući izjavu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ima podršku potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, Knežević kaže da to nije politička podrška, već da se ona odnosi na odlazak u Spuž.

"Katnić i Zoran Lazović su dio kriminalne organizacije i nova vlast mora da odvoji kriminal od zvanične vlasti", saopštio je Knežević.

Po prvi put je objelodanio informaciju da je novac sa računa Atlas i IBM banke prebacivan u Prvu banku, koja je u vlasništvu Aca Đukanovića (brata predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića).

"Mislim da privremene upravnica Atlas banke Tanja Terić, protiv koje je podignuta optužnica nije ništa kriva jer je sve radila po nalogu guvernera Centralne banke Radoja Žugića. Sad će istraga da utvrdi, kada dođu novi istražitelji i nove suidije, da su sve pare sa Atlas i IBM banke prebacivane u Prvu banku. Takođe, mislim da je dobra prilika da se utvrdi ko je ukrao 22 miliona iz depozita banaka", ocijenio je Knežević.

Bonus video: