Gašparikova: UNDP će nastaviti da podržava CG u poboljšanju upravljanja javnim finansijama

Gašparikova je čestitala Spajiću nedavno imenovanje na funkciju i istakla da će "UNDP nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u dijelu sprovođenja programa poboljšanja upravljanja javnim finansijama kao jedne od ključnih oblasti reforme javne uprave"

3865 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja
Sa sastanka, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) nastaviće da pruža podršku Crnoj Gori u dijelu sprovođenja programa poboljšanja upravljanja javnim finansijama kao jedne od ključnih oblasti reforme javne uprave, kazala je stalna predstavnica programa u Crnoj Gori Daniela Gašparikova.

Ona se sastala sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

Spajić je, kako je saopšteno iz tog resora, naglasio da je za Crnu Goru od posebne važnosti to što za partnera ima UNDP u realizaciji politika u oblastima kao što su upravljanje javnim finansijama, socijalno staranje i dječija zaštita.

Gašparikova je čestitala Spajiću nedavno imenovanje na funkciju i istakla da će "UNDP nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u dijelu sprovođenja programa poboljšanja upravljanja javnim finansijama kao jedne od ključnih oblasti reforme javne uprave".

Sagovornici su razgovarali o Informacionom sistemu socijalne zaštite – tzv. Socijalnom kartonu, kao i potrebi da se materijalna davanja usmjere na što efikasniji način, kako bi imala veći efekat na smanjenje siromaštva i socijalne ugroženosti.

Kako je saopšteno, najavljen je novi projekat "Reforma sistema vještačenja invaliditeta", bez kojeg reforma sistema socijalnog staranja ne može biti zaokružena.

Sagovornici su istakli značaj sprečavanja i suzbijanja rodno zasnovanog i nasilja u porodici, kao i suzbijanja siromaštva.

Spajić i Gašparikova su kazali da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom Ministarstva i UNDP-a na planu realizacije značajnih projekata.

„A najavljene su dalje zajedničke aktivnosti usmjerene na smanjenje siromaštva i dalju reformu sistema socijalnog staranja i reformu upravljanja javnim finansijama“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: