Nastavlja se rasprodaja imovine ulcinjske solane

Pakirnica od 1,2 miliona, prodata za 42.000 eura?

Oprema za pakovanje soli, naveo je Ostojić, prodata je nikšićkoj firmi "Centar za reciklažu". Predstavnik bivših radnika Aleksandar Mitrović tvrdi da je pakirnica plaćena 1,2 miliona eura i da je bila nova, nikad upotrijebljena

20082 pregleda 154 reakcija 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević

Pakirnica iz ulcinjske Solane prodata je nedavno za 42.000 eura, potvrdio je "Vijestima" stečajni upravnik najstarijeg ulcinjskog preduzeća Žarko Ostojić.

Oprema za pakovanje soli, naveo je Ostojić, prodata je nikšićkoj firmi "Centar za reciklažu", koja je, kako piše na sajtu, jedna od vodećih crnogorskih firmi za sakupljanje, preradu i promet metalnih otpadaka kao i i unutrašnju i spoljnju trgovinu.

"Mislim da je oprema kupljena negdje u Italiji kao polovna", kazao je Ostojić "Vijestima".

Predstavnik bivših radnika Aleksandar Mitrović, međutim, tvrdi da je pakirnica plaćena 1,2 miliona eura i da je bila nova, nikad upotrijebljena.

"Tu pakirnicu činili automatske pakirnice za pakovanje 1 kg i 1/2 kg i poluautomatske pakirnice za pakovanje 5, 10 i 25 kg. Sastavni dio ove opreme bile su i mašine za pakovanje kutija i slaganje na palete kao i mašina za celofan za oblaganje paleta. Sve je bilo skoro u netaknutom stanju", tvrdi Mitrović.

Navodi da su veliko intersovanje za pakirnicu, pokazale i neke firme iz Ulcinja.

"Zanimljivo je da ne postoji oglas o prodaji ili mi ne znamo gdje je i kad objavljen", kazao je Mitrović.

Ostojić je kazao da je prodaja pakirnice sprovedena prema važećim zakonima i procedurama.

" Neću komentarisati stanje u kome je bila u trenutku prodaje", kazao je Ostojić.

Preporučujemo za Vas