Predlog za parlamentarnu istragu zbog zaduženja od 750 miliona eura ušao u skupštinsku proceduru

"Očekujemo i podršku partija vlasti kako bi kroz parlamentarnu istragu otklonili i najmanju sumnju", naveo je poslanik SDP-a Raško Konjević

20262 pregleda 49 reakcija 48 komentar(a)
Konjević, Foto: SDP
Konjević, Foto: SDP

Predlog opozicije da Skupština otvori parlamentarnu istragu i formira Anektni odbor zbog prikupljanja informacija i činjenica povodom zaduženja od 750 miliona eura ušao je u parlamentarnu proceduru.

Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage potpisala su 34 poslanika - Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Bošnjačke stranke i Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije "Jednoglasno"

"Očekujemo i podršku partija vlasti kako bi kroz parlamentarnu istragu otklonili i najmanju sumnju. Naravno ako se utvrdi kršenje zakona i zloupotreba onda ćemo dalje aktivnosti prepustiti nadležnim institucijama. Ovim jačamo kontrolnu ulogu Skupštine", napisao je poslanik SDP-a Raško Konjević na Tviteru.

U predlogu se navodi da prikupljanjem informacija Skupština može cijeniti da li je radom državnih organa, njihovim činjenjem ili nečinjenjem, prekršen zakon, povrijeđen javni interes i da li su nastupili koruptivne radnje ili štetne posljedice po državne interese Crne Gore.

Bonus video: