Milatović: U pripremi predlog mjera za podršku privredi i građanima. Svi ćemo nakon ovih mjera lakše disati

Ministar ekonomkskog razvona u intervjuu "Vijestima" nedavno je saopštio da će novi paket mjera pomoći privredi i građanima za prvi kvartal biti spreman u drugoj polovini januara

15217 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Jakov Milatović, Foto: Savo Prelević
Jakov Milatović, Foto: Savo Prelević

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je da je u pripremi predlog mjera za podršku privredi i građanima za prvi kvartal 2021. godine.

On je na Tviteru napisao da "ćemo svi nakon ovih mjera lakše disati".

Milatović je u intervjuu "Vijestima" saopštio da će novi paket mjera pomoći privredi i građanima za prvi kvartal (januar, februar, mart) 2021. godine biti spreman u drugoj polovini januara i, u zavisnosti od epidemiološke situacije, mogu biti produžene i nakon ta tri mjeseca.

U odgovoru na pitanje šta se može očekivati u predstojećem paketu mjera za podršku privredi, ponovio da je prethodila detaljna analiza pristiglih zahtjeva privrede, a da će mjere sadržati subvencije zarada za očuvanje radnih mjesta, poreske olakšiće, između ostalog, predlog za brži povraćaj PDV-a i odlaganje dijela poreskih obaveza, jednokratnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, kao i podršku nefinansijske prirode.

Bonus video: