Marković: Vlada spremna na socijalni dijalog sa sindikatom

"Vlada Crne Gore je snažno koncentrisana na pitanja ekonomije i razvoja kako bi se definisao odgovor na izazove smanjenja nezaposlenosti, unapređenja životnog standarada i potrebe da se bolji živi u Crnoj Gori", rekao je Marković
0 komentar(a)
Srđa Keković, Duško Marković, Foto: Gov.me
Srđa Keković, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.12.2017. 17:28h

Vlada Crne Gore je spremna na socijalni dijalog sa sindikatom, saopštio je premijer Duško Marković u razgovoru sa delegacijom Unije slobodnih sindikata Crne Gore predvođenom generalnim sekretarom Srđanom Kekovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je najavio da će se u narednom periodu uspostaviti praksa da se sa predstavnicima sindikata kvartalno analizaraju rezultati ekonomske politike i donose odgovarajući zaključci koji će davati smjernice za djelovanje.

"Vlada Crne Gore je snažno koncentrisana na pitanja ekonomije i razvoja kako bi se definisao odgovor na izazove smanjenja nezaposlenosti, unapređenja životnog standarada i potrebe da se bolji živi u Crnoj Gori", rekao je Marković.

Dodao je da je jedini način da postignemo boljitak na tom planu da se podstakne razvoj ekonomije, da se na brz i efikasan način valorizuju prirodni resursi.

"Unaprijedimo investicioni ambijent, podignemo nivo kvaliteta infrastruture, konsolidujemo energetski sektor i podstaknemo domaći biznis. Predano radimo na tome i to se vidi kroz vrlo ohrabrujući ekonomski rast koji je iznad očekivanja", rekao je Marković.

Predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore u razgovoru sa Markovićem, kako je saopšteno iz Vlade, osvrnuli su se na Program ekonomskih reformi, aktuelizovali pitanje kuće socijalnog dijaloga, odnosno poslovnog prostora potrebnog za rad njihove organizacije, kao i pitanje učešća njihovog predstavnika u Upravnom odboru Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju.

Ponovili su svoj poznati stav da je njihovo zalaganje da se Crna Gora gradi kao kao država socijalne pravde.

U vezi pitanja rješavanja poslovnog prostora za rad Unije slobodnih sindikata, Marković je iskazao spremnost da se nadležni organi uskoro pozabave definisanjem rješenja za to pitanje.

"Što se tiče učešća predstvnika Unije slobodnih sindikata u Upravnom odboru Crnogorskog fonda za solidarnu i stambenu izgradnju, ostaje da se to pitanje dodatno sagleda", navodi se u saopštenju.

Bonus video: