Šehović: Spajić prekršio skupštinski Poslovnik

"Vlada je sedam od 12 ministarstava uvela u nezakonito finansiranje, jer se privremeno finansiranje ne može primijeniti na ministarstva kojih nema u Zakonu o budžetu", naveo je poslanik SD-a

15569 pregleda 85 reakcija 80 komentar(a)
Šehović, Foto: Savo Prelević
Šehović, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ni nakon 15 dana nije dostavio akt na osnovu koga je Vlada primijenila institut privremenog finansiranja, čime je prekršio član 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, kazao je poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović.

"Vlada je 7 od 12 ministarstava uvela u nezakonito finansiranje, jer se privremeno finansiranje ne može primijeniti na ministarstva kojih nema u Zakonu o budžetu. Ne postoji pravno valjan način da se traženim aktom prevaziđe taj problem. Zato ga Vlada, moguće, još ne šalje. Tako je, 'najtransparentnija' Vlada uspjela da nas ne samo najnetransparentnije zaduži, u vezi čega od Parlamenta i dalje skriva podatke koju su odavno traženi, nego je za svega mjesec dana, pored Poslovnika Skupštine Crne Gore, prekršila i Zakon o budžetu i Ustav", naveo je Šehović na Tviteru.

Kazao je i da je Vlada izmjenama Uredbe o organizaciji državne uprave "ušla u zonu protivpravnog ponašanja".

"Jer je aktom niže promijenila akt više pravne snage (zakon o budžetu), ali i nezakonitog raspolaganja sredstvima, čime je preuzela ingerencije Skupštine Crne Gore i prekršila Ustav", zaključio je Šehović.

Bonus video: