Miličković: Zbijaju redove da završe krađu

Italijanska kompanija A2A i Aco Đukanović, brat bivšeg premijera, koji sada većinski kontrolišu vlasništvo u pljevaljskoj kompaniji, dali su krajem prošle godine ponudu EPCG o prodaji svojih akcija po prosječnoj cijeni 6,5 eura. EPCG još nije donijela konačnu odluku o tome
1 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 25.12.2017. 18:45h

Organizovani kriminal zbija redove, ne preza ni od čega, iskazuju svoje pravo lice, svu brutalnost i surovost, nema stida ni srama”, kazao je manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković u reakciji na vijest da je odložena skupština Rudnika uglja (RUPV) i sa istim dnevnim redom zakazana za 22. januar.

"Nakon što sam preko medija upozorio Aleksandra Mitrovića (predsjednik odbora direktora Rudnika) da je u teškom konfliktu interesa, samo saznanje da je zakazao novu za 29. januar, sa istim dnevnim redom, a da nije podnio ostavku na mjesto predsjednika borda direktora RUPV govori da je sa državnim organima i Vladom Duška Markovića obavio konsultacije i da idu da zamišljenu pljačku odrade do kraja”, saopštio je Miličković.

Akcionari bi trebalo na tom sastanku da utvrde smjernice o uslovima da EPCG preuzme Rudnik uglja.

Italijanska kompanija A2A i Aco Đukanović, brat bivšeg premijera, koji sada većinski kontrolišu vlasništvo u pljevaljskoj kompaniji, dali su krajem prošle godine ponudu EPCG o prodaji svojih akcija po prosječnoj cijeni 6,5 eura. EPCG još nije donijela konačnu odluku o tome.

“Italijanska kompanija A2A, Aleksandrar Mitrović koji zastupa i A2A, i državu, Italijani koji prodaju akcije sami sebe da bi opet postali akcionari u RUPV nakon pljačke računa EPCG, i da sve to podržava Vlada Markovića i predsjednik borda direktora u EPCG Đoko Krivokapić, govori o stepenu alarmantnosti i trulosti državno-partijskih institucija koje ne samo da šute i da se prave da ne znaju o čemu se radi, već su debelo involvirani u čitav kriminalni poduhvat. To što tužilac Katnić ne postupa po mojoj krivičnoj prijavi ne čudi, a malo me zabrinjava šutnja VDT-a Ivice Stankovića”, zaključio je Miličković.

Bonus video: