Vlada pokrenula procedure za početak pregovora o reprogramiranju kredita Kinezima

Odložili bi obaveze za plovidbe i auto-put

Prva rata za otplatu kredita za dionicu auto-puta od oko 33,5 miliona dolara stiže na naplatu u julu. Rate kredita za brodove se otplaćuju već nekoliko godina i to najviše iz državnog budžeta, što je Agencija za zaštitu konkurencije okarakterisala kao nezakonitu državnu pomoć

34480 pregleda 63 reakcija 37 komentar(a)
Obje kompanije imaju negativnu vrijednost kapitala: Brod 21. maj Crnogorske plovidbe, Foto: Shipspotting.com
Obje kompanije imaju negativnu vrijednost kapitala: Brod 21. maj Crnogorske plovidbe, Foto: Shipspotting.com

Vlada je pokrenula procedure za početak pregovora o reprogramiranju kredita prema kineskoj Eksim banci koji se odnose na dionicu auto-puta Podgorica - Mateševo i za kupovinu brodova za Crnogorsku i Barsku plovidbu, saznaju “Vijesti”.

Prva rata za otplatu kredita za dionicu auto-puta od oko 33,5 miliona dolara stiže na naplatu u julu. Rate kredita za brodove se otplaćuju već nekoliko godina i to najviše iz državnog budžeta, što je Agencija za zaštitu konkurencije okarakterisala kao nezakonitu državnu pomoć. Sljedeća polugodišnja rata kredita za brodove u visini od oko pet miliona dolara dolazi na naplatu 20. januara, odnosno za sedam dana.

Iz dvije brodarske kompanije su već najavili da nemaju novca da plate ove rate, pa je Vlada u nezgodnoj situaciji ako im pomogne, kao što je to radila bivša vlast, prekršiće zakon i obaveze prema Evropskoj uniji, a ako to ne uradi kineska banka bi odmah iz državnog budžeta naplatila preostali iznos duga od oko 50 miliona dolara na osnovu ranije datih garancija.

U pregovorima u vezi kredita za auto-put Vlada će pokušati da odloži plaćanje glavnice duga za nekoliko godina. Iako je ovaj auto-put trebalo biti završen u maju 2019. Nakon više odlaganja iz Monteputa su nedavno saopštili da se kraj radova može očekivati tek na jesen ove godine. Zbog ovih kašnjenja, za koja još niko nije preuzeo odgovornost, država je izgubila dvije godine naplate putarine.

Paralelno sa ovim pregovorima Vlada razmatra mogućnost uzimanja osiguranja od valutnog rizika za ovaj kredit u iznosu od 944 miliona dolara uzetog u oktobru 2014. godine. Pad dolara iz prošle godine pomaže Vladi i u pregovorima o reprogramu duga, kao i kod uzimanja osiguranja. Odlaganja plaćanja rata za ovaj kredit, produžiće period otplate i povećati troškove za kamate.

Cilj pregovora u vezi sa reprogramiranjem kredita za dvije Plovidbe je odlaganje obaveza zbog krize u pomorstvu, ali i izbjegavanje spora oko državne pomoći.

Prema izvještaju sa kraja septembra prošle godine, vrijednost Crnogorske plovidbe je negativna i iznosi minus 5,9 miliona eura. Njen akumulirani gubitak je 16,6 miliona, dok su za devet mjeseci prošle godine imali minus od 204 hiljade eura.

Vrijednost Barske plovidbe, prema izvještaju iz juna, je minus 3,4 miliona. Njen akumulirani gubitak je 13,8 miliona, dok su za šest mjeseci lani ostvarili gubitak od 125 hiljada eura.

Vlada želi da preuzme avione od MA

Vlada je počela i pregovore oko preuzimanja aviona od Montenegro erlajnsa (MA), koji je prestao sa letovima krajem prošle godine jer više nije mogao dobijati državnu pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, Vlada bi preuzela avion kojeg je na kredit ranije kupio MA, tako što bi otplatila dosadašnja ulaganja MA i preuzela na sebe isplatu preostalih rata od 6,8 miliona dolara. Preostala dva aviona MA je imao samo u zakupu. Avione koje preuzmu postali bi dio flote nove državne avio kompanije.

Vlastimir Ristić, koji je na poziciju izvršnog direktora nacionalnog avio-prevoznika došao sredinom aprila prošle godine, juče je kazao za TV “Vijesti” da Montenegro erlajns očekuje da avioni uskoro polete pod okriljem MA dok nova kompanije ne preuzme letove.

On je kazao da je “Džikas”, od koga su zakupljena dva aviona, poslala svog inženjera da provjeri u kakvom su stanju, te da je na Vladi da odluči šta će biti sa njima.

"Vijesti" su danas objavile da je Ristić podnio ostavku na funkciju direktora.