DONIJET I STATUT DRUŠTVA

Vlada donijela odluku o osnivanju "ToMontenegro", uplaćeno četiri miliona za osnivanje kompanije

"Donijeti su zaključci kojima se zadužuje Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da osnivački kapital, utvrđen Odlukom, shodno raspoloživosti, isplati iz sredstava tekuće budžetske rezerve u jednoj ili više tranši u roku od 12 mjeseci od dana registracije Društva"

13279 pregleda 20 reakcija 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada je objavila da je na sjednici donijela odluku o osnivanju avio kompanije "ToMontenegro".

Iz budžeta je već uplaćeno četiri miliona eura za osnivanje kompanije.

"Donijeta je Odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju "ToMontenegro". Tim povodom, donijeti su zaključci kojima se zadužuje Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da osnivački kapital, utvrđen Odlukom, shodno raspoloživosti, isplati iz sredstava tekuće budžetske rezerve u jednoj ili više tranši u roku od 12 mjeseci od dana registracije Društva. Dio sredstava osnivačkog kapitala, u iznosu od 4.000.000 eura, uplatiće se na privremeni račun za uplatu osnovnog kapitala kod Erste banke ad Podgorica, najkasnije do 31. decembra 2020. godine, iz sredstava tekuće budžetske rezerve", navodi se u saopštenju Vlade.

Vlada je donijela Statut Društva za ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju "ToMontenegro".

Preporučujemo za Vas