Nemamo nikakvih dugovanja

“DOO 8 Red D Podgorica nije podnijela Privrednom sudu protiv Specijalne bolnce 'Codra' bilo kakve tužbe”
606 pregleda 0 komentar(a)
Kodra
Kodra
Ažurirano: 24.12.2017. 18:28h

Predstavnici Specijalne bolnice Codra Zoran Ivanović i Dragica Perović Ivanović reagovali su na tekst “Sporan dug od 380.000,00 eura”, objavljen 20. decembra 2017. godine.

“U tekstu je navedeno da je kompanija DOO 8 Red D, podnijela Privrednom sudu Crne Gore dvije tužbe protiv Specijalne bolnice Codra, od koje navodno potražuje ukupno 329.618,35 eura, kao i da je potraživanje od strane 8 Red D negdje ranije iznosilo 380.000 eura, ali je manji dio u međuvremenu, nakon podnošenja dvije tužbe plaćen.

Ovim putem ističemo da su apsolutno neosnovani navodi objavljeni u tekstu, prije svega zbog činjenice što DOO 8 Red D Podgorica nije podnijela Privrednom sudu Crne Gore protiv Specijalne bolnce 'Codra' bilo kakve tužbe, već je prvobitno podnijela predloge za izvršenja javnom izvršitelju, koji je donio rješenja o izvršenju, ali je Privredni sud Crne Gore, nakon prigovora koje je na rješenju o izvršenju javnog izvršnjena izjavila Specijalna bolinica 'Codra', stavilo ta Rješenja van pravne snage i ukinulo sve sprovedne radnje u postupku pred javnim izvršiteljem i predmet prevelo u parnični postupak, budući da DOO 8 Red D nije u izvršnom postupku dokazalo pravni osnov i visinu duga koji potražuje od Specijalne bolnice Codra. Upravo zbog toga što je rješenje javnog izvršitelja ukinuto, parnične stranke će imati obavezu da sve svoje navode dokazuju u postupku, koji je u toku.

Ovim putem bismo istakli da Specijalna bolnica Codra nema nikakvih dugovanja prema DOO 8 Red D, jer su sve fakture uredno plaćene, ali kako se postupak vodi pred Privrednim sudom Crne Gore, nemamo namjeru da prejudiciramo dalji tok postupka i konačnu odluku suda, jer je to isključiva nadležnost suda.

I sadržina teksta objavljenog u Vašem Nezavisnom dnevniku od 22.12.2017. godine pod naslovom 'Sve fakture Codra je ovjerila', u kojem izvršna direktorica firme DOO 8 red D Angelina Vuković, ističe da posjeduje uredno ovjerene fakture iz kojih se može vidjeti obaveza Specijalne bolnice 'Codra' prema njima, su takođe neosnovane i senzacionalističke, sa namjerom da se u javnosti stvori pogrešan utisak o profesionalnom kredibiltetu Specijalne bolnice 'Codra', jer u protivnom bilo bi za očekivati, da ukoliko je već pokrenut sudski postupak po osnovu duga i da DOO 8 Red D ima valjane dokaze, kojim bi potvrdili svoje navode, ne bi bilo potrebe za bilo kakvim medijskim nastupima, već bi i DOO 8 Red D spokojno očekivao pravosnažno okončanja postupka pred Privrednim sudom, a ne da putem sredstva javnog informisanja neuspješno pokušava loviti u mutnom.

Takođe je neumjesno i krajnje tendenciozno izjašnjenje izvršne direktorice Angeline Vuković u dijelu teksta, gdje navodi da više firmi i fizičkih lica vode sudske postupke za naplatu potraživanja od Specijalne bolnice 'Codra', s obzirom na to da Specijalna bolnica Codra nema bilo kakvih dugovanja prema bilo kom pravnom ili fizičkom licu, sa kojim posluje i prepoznata je kao visokoprofesionalna medicinska ustanova.

Dakle, konačno očekujemo da ovo naše reagovanje objavite u cjelini sa isključivim ciljem kako bi građani Crne Gore imali pravu informaciju o tome da je postupak DOO 8 Red D protiv Specijalne bolnice Codra pred Privrednim sudom Crne Gore u toku, te da će crnogorska javnost, tek nakon pravosnažne presude Privrednog suda Crne Gore imati pravu sliku o tome ko je u konkretnom slučaju bio u pravu, odnosno ko je bezuspješno pokušao da predstavi činjenično stanje drugačije od onog kakvo je i zaista”, piše u reagovanju Zorana Ivanovića i Dragice Perović Ivanović.

Bonus video: