kampanja U društvu prirode vratila je Crnu Goru na "putnički radar"

Magazin Culture Trip svrstao Crnu Goru na listu najboljih održivih destinacija

"Godina koju smo ispratili putovanja je stavila u drugi plan. Ipak, raduje nas što je već sad uveliko trend da takva mjesta budu prva na bucket listama putnika širom svijeta", navodi se u članku

3275 pregleda 25 reakcija 10 komentar(a)
Detalj sa plaže Mogren u Budvi, Foto: Shutterstock
Detalj sa plaže Mogren u Budvi, Foto: Shutterstock

Popularni britanski magazin za putovanja, Culture Trip, svrstao je Crnu Goru na listu najboljih održivih destinacija u ovoj godini.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da se, još jednom, Crna Gora našla u društvu svjetskih, egzotičnih destinacija, kao što su Maldivi, Japan, Tajland i druge.

Iako je potrebno vrijeme da se turistički svijet vrati u pređašno stanje, u Culture Trip-u smatraju da treba birati održive i ekološki osviješćene destinacije.

„Godina koju smo ispratili putovanja je stavila u drugi plan. Ipak, raduje nas što je već sad uveliko trend da takva mjesta budu prva na bucket listama putnika širom svijeta“, navodi se u članku.

Kako ističe autor objavljenog članka, kampanja U društvu prirode vratila je Crnu Goru na “putnički radar”.

"Kampanja podstiče na odmor od napornog virtuelnog svijeta na koji smo bili osuđeni tokom prošle godine. Podstiče nas da doživimo nevjerovatne, a i dalje neotkrivene prirodne ljepote Crne Gore. Bez obzira gdje putujete ove godine, bjekstvo van Wi-Fi mreže, odmor u prirodi i domaća hrana biće pun pogodak. A Crna Gora je definitivno zemlja za to", dodaje se u članku.

Za sve one koji su se već odlučili za Crnu Goru kao destinaciju koju planiraju posjetiti u ovoj godini, autori liste objavili su i dodatni tekst – Vodič sa najvažnijim informacijama koje je potrebno da znate o Crnoj Gori.

Renomirani britanski magazin uživa povjerenje više od 15 miliona čitalaca širom svijeta.

Objavljeni članak još jedan je rezultat aktivnosti NTO na londonskom sajmu u novembru prošle godine. Članak se može pogledati na linku https://theculturetrip.com/europe/articles/the-best-sustainable-travel-destinations-for-2021/

Preporučujemo za Vas