MHE Vrbnici utvrđen status povlašćenog proizvođača električne energije

Licence važe do 18. januara 2031. godine

6330 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) utvrdila je podgoričkoj kompaniji MHE Vrbnica status povlašćenog proizvođača električne energije za malu hidroelektranu (mHE) Vrbnica u Opštini Plužine.

Odbor Agencije je status povlašćenog proizvođača utvrdio sa rokom važenja od 12 godina, počev od petka.

Kompanija, kako se navodi u obavještenju objavljenom na sajtu regulatora, ima pravo na podsticajne mjere koje su važile 4. decembra 2017. godine.

Odbor REGAGEN je na sjednici donio i odluku o privremenom oduzimanju licence za transport naftnih derivate drumskim transportnim sredstvima tivatskoj kompaniji Samcommerc.

“Nalaže se kompaniji da u roku od 15 dana od prijema odluke plati tri pojedinačna iznosa po osnovu rješenja o utvrđivanju iznosa naknade za licencu, što ukupno iznosi 2,05 hiljada EUR”, navodi se u odluci regulatora.

Ako kompanija u zadatom roku otkloni nedostatak zbog kojeg je privremeno oduzeta licenca, dužna je da Agenciji podnese zahtjev za odobravanje nastavljanja obavljanja licencirane djelatnosti. U suprotnom licenca će biti trajno oduzeta.

Regulator je donio i odluku da kompaniji Alba petrol iz Tuzi izda licence za skladištenje tečnog naftnog gasa i trgovinu na malo tečnim naftnim gasom.

Licence važe do 18. januara 2031. godine.

Bonus video: