Novi podaci iz dokumentacije o emisiji obveznica

Linklejtersu 125.000 eura za posao u vezi sa zaduženjem

Dokument koji su potpisale dvije strane i to ministar finansija Milojko Spajić u ime države Crne Gore i predstavnik pravnog konsultanta za ovaj posao Jaroslav Aleksejev, dostupan je na internetu

23710 pregleda 54 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vlada Crne Gore i kompanija Linklejters koja je bila angažovana kao pravni konsultant u emisiji obveznica ugovorom su definisali naknadu od 125.000 eura za ovaj posao, bez poreza i naknada.

Od ove sume 100.000 eura je osnovna naknada Linklejtersu, a 25.000 naknada za uspješno obavljeni posao.

Država se preko obveznica zadužila još 750 miliona eura (bez kamanta), a najavljeno je da će najveći dio te pozajmice ići na stare dugove bivših vlasti i za deficit budžeta

Dokument koji su potpisale dvije strane i to ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić u ime države Crne Gore i predstavnik Linklejters Jaroslav Aleksejev, dostupan je OVDJE.

Ministarstvo finasija je dostavilo dokumentaciju o emisiji obveznica parlamentu nakon što je završena na zahtjev poslanika.

Dokument u vezi sa pravnim savjetima Linklejtersu je u okviru te obimne dokumentacije koja je dostavljena i na zahtjev građanina Vuka Maraša po zahtjevu o slobodnom pristupu informacijama.

Dokumentacija o zaduženju poslata je i Agenciji za sprečavanje korupcije.

Poslanik SDP-a Raško Konjević je 16. decembra 2020. godine uputio dopis premijeru Zdravku Krivokapiću, shodno članu 50 Poslovnika Skupštine, u kome je tražio ugovor koji je potpisan sa ovom pravnom kućom i informaciju na kojoj je sjednici Vlada razmatrala taj ugovor i dala saglasnost za njegov potpis, kao i proceduru izbora i zakonski osnov na osnovu koga je ova pravna kuća izabrana.

Konjević je nedavno saopštio da nije dobio traženu dokumentaciju.

Preporučujemo za Vas