"EBRD spremna na saradnju sa CG u upravljanju otpadom na sjeveru, daljinskim grijanjem na biomasu..."

Obje strane su, kako se navodi, bile zainteresovane da razmijene informacije o projektima Proširenja sistema Regionalnog vodovoda i Upravljanja otpadnim vodama, ali i o projektima iz oblasti energetike

3798 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je na saradnju sa Crnom Gorom oko projekata poput upravljanja otpadom na sjeveru, daljinskim grijanjem na biomasu za Žabljak i Rožaje, kao i jačanju kapaciteta lokalne samouprave.

To je saopšteno na sastanku ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića sa šefom Kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori Japom Sprejom.

Sprej je upoznao Mitrovića sa aktivnostima i projektima EBRD-a i mogućnostima buduće saradnje.

“Predstavnici EBRD-a su iskazali očekivanja o zajedničkoj saradnji oko realizacije projekata poput upravljanja otpadom na sjeveru Crne Gore, daljinskim grijanjem na biomasu za Žabljak i Rožaje, i kako ojačati kapacitete lokalne samouprave u cilju razvoja i korištenja infrastrukture”, navodi se u saopštenju.

Posebno su, kako je saopšteno, razmatrani oni projekti EBRD-a koji mogu doprinijeti daljem razvoju infrastrukture Crne Gore, a posebno u vezi sa Poglavljem 27.

Mitrović je istakao značaj saradnje sa EBRD-om.

Obje strane su, kako se navodi, bile zainteresovane da razmijene informacije o projektima Proširenja sistema Regionalnog vodovoda i Upravljanja otpadnim vodama, ali i o projektima iz oblasti energetike.

Mitrović je kazao da je spreman da sagleda svu dostupnu projektnu dokumentaciju, sa posebnom pažnjom na ekološku prihvatljivost projekata.

Bonus video: