UPCG formirala Odbor za digitalnu transformaciju

Na online sastanku za predsjednika Odbora izabran je direktor Sektora za razvoj servisa i digitalne transformacije u Crnogorskom Telekomu, Dušan Banović, a za potpredsjednicu izvršna direktorica Bild studija, Aleksandra Bošković

2121 pregleda 0 komentar(a)
Unija poslodavaca Crne Gore, Foto: Unija poslodavaca Crne Gore
Unija poslodavaca Crne Gore, Foto: Unija poslodavaca Crne Gore

Unija poslodavaca (UPCG) formirala je Odbor UPCG za digitalnu transformaciju, u cilju podrške i promocije digitalnog poslovanja i razvoja inovativne privrede kako bi se ubrzali procesi koji vode razvoju digitalne ekonomije i izgradnji Crne Gore kao digitalnog društva.

Na online sastanku koji je tom prilikom održan, za predsjednika Odbora za digitalnu transformaciju izabran je direktor Sektora za razvoj servisa i digitalne transformacije u Crnogorskom Telekomu, Dušan Banović, a za potpredsjednicu izvršna direktorica Bild studija, Aleksandra Bošković.

Članovi Odbora su izvršni direktori Digit Montenegro Duško Petrović, ZZI Jelena Milojković, Data Design Branimir Bukilić, Acme-a Stojan Knežević, Oykos Developmenta Filip Anđelić, kao i Montenesofta Natalija Đaletić.

Članovi Odbora su i direktorica Sektora za strategiju i rizike u M:tel-u Aleksandra Radojević, pomoćnik izvršnog direktora za tehniku u Radio difuznom centru Bojan Domazetović, izvršni direktor SKY SAT Ranko Boca, prokurista u Teletech.me Veso Damjanović, izvršni direktor Kreditnog biroa Crne Gore Blažo Milović, poslovni konsultant u Visol-u Monika Šćekić, direktor sektora za 3D štampu u Fin-Ing Miloš Grbović, menadžer u MG Soft-u Radovan Sekulić, kao i specijalista za Cloud i poslovnu inteligenciju u DataLab-u Vladimir Sotiroski.

“Odbor će u narednom periodu raditi na širenju članstva kako bi i u njegov rad bile uključene i ostale kompanije koje su za to već iskazale zainteresovanost”, navodi se u saopštenju UPCG.

Planiranim aktivnostima, Odbor za digitalnu transformaciju će pružiti podršku biznis zajednici da odgovori izazovima koje nose tehnološke inovacije, uključujući automatizaciju i digitalizaciju, razvoj informatičke svijesti, znanja i vještina koje mogu olakšati primjenu naprednih ICT rješenja u svim sektorima privrede, a time i podstaći dalji razvoj preduzetništva i digitalnog društva u Crnoj Gori.

“Proaktivan pristup novim i inovativnim tehnologijama koje će omogućiti da ICT preraste u vertikalnu granu privrede, biće jedan od važnih ciljeva čijem će ispunjenju članovi Odbora posebno biti posvećeni”, rekli su iz UPCG.

Potvrda tome je, kako se dodaje, činjenica da razvoj preduzetničko-inovativnog ekosistema koji počiva na digitalnoj transformaciji, unapređuje uslove za nove digitalne poslovne modele, ubrzava razvoj novih proizvoda i usluga, širi digitalne mreže dobavljača i poslovnih partnera, a time i omogućava da domaće kompanije ostvare konkurentsku prednost i bolju pozicioniranost, te lakši pristup novim, globalnim tržištima.