Zakup Olimpika i Belvija na sudu

Vlada i ulcinjska kompanija su 25. septembra potpisali Ugovor o dugoročnom zakupu dijela imovine sa konzorcijumom kompanija Karisma
223 pregleda 0 komentar(a)
Velika plaža, Foto: Arhiva Vijesti
Velika plaža, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.12.2017. 18:53h

U Privrednom sudu juče je završeno pripremno ročište u sporu po tužbi manjinskih akcionara HTP Ulcinjska rivijera protiv te kompanije, kojom se traži poništenje odluke o davanju u dugoročni zakup dijela imovine tog preduzeća, usvojene na skupštini akcionara 27. aprila ove godine, a glavna rasprava zakazana je za 29. januar.

Advokat malih akcionara Zoran Čelebić kazao je da je podneskom od 5. decembra Ulcinjska rivijera samo potvrdila osnovanost navoda iz tužbe.

“Uz podnesak je dostavljena i ispravljena odluka skupštine akcionara HTP Ulcinjska rivijera, pa nema potrebe za saslušanje Nikole Damjanovića, sekretara društva”, objasnio je advokat Čelebić.

Advokatica Ulcinjske rivijere Anja Ivanović tvrdi da je tužba neosnovana, jer se petitumom tužbe traži ništavost, a istovremeno i poništenje predmetne odluke, odnosno, da je tužba pogrešno postavljena.

Advokat Čelebić je odgovorio da je podneskom sudu od 16. novembra iscrpno dao objašnjenje da su tužbom tražili da se poništi predmetna odluka skupštine akcionara.

Ukoliko sud poništi spornu skupštinsku odluku, zahtjevi za isplatu akcija će postati nevažeći, ali i cjelokupan postupak davanja u zakup bi trebao biti poništen, a hoteli Belvi i Olimpik, koji su ugovorom Vlade i kompanije Karisma dati u zakup, bili bi vraćeni Ulcinjskoj rivijeri.

Vlada i ulcinjska kompanija su 25. septembra potpisali Ugovor o dugoročnom zakupu dijela imovine sa konzorcijumom kompanija Karisma.

Prije 15-ak dana manjinski akcionari HTP Ulcinjska rivijera podnijeli su Privrednom sudu i drugu tužbu kojom traže od suda da poništi odluku o zakupu dijela imovine konzorcijumu Karisma, kao i odluku o davanju saglasnosti na taj ugovor, koje su usvojene na skupštini društva 31. oktobra.

Bonus video: