Šta se dešava sa Bitcoin-om i kako potencijalno zaraditi?

Novosti o Bitcoin-u su u svim vijestima u posljednje vrijeme i to sa dobrim razlogom. Nedavno je dostigao najviši nivo od 41.940 dolara, a berze su upozoravale trgovce da zbog velike tražnje i ograničene ponude možda neće moći da ispune sve naloge za kupovinu

43616 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Limit Prime
Foto: Limit Prime

Nakon trogodišnjeg pada i stagnacije cijene, Bitcoin je bio u meteorskom porastu. Podstaknuta institucionalnim investicijama, zabrinutošću zbog dugoročne održivosti trenutnog monetarnog sistema, inflacijom i paketima podsticaja, cijena Bitcoin-a je porasla na nove rekordne nivoe.

Novosti o Bitcoin-u su u svim vijestima u posljednje vrijeme i to sa dobrim razlogom. Nedavno je dostigao najviši nivo od 41.940 dolara, a berze su upozoravale trgovce da zbog velike tražnje i ograničene ponude možda neće moći da ispune sve naloge za kupovinu.

Dakle, šta se zapravo dešava sa kriptovalutama, tačnije Bitcoin-om?

2020. je bila nevjerovatna godina za sve trgovce Bitcoin-om, kao i za sve koji su ovu kriptovalutu kupili prije početka decembarskog porasta cijene. Porast cijene Bitcoin-a drastično se ubrzao sredinom decembra, probivši prethodni rekord svih vremena od 20.000 dolara.

Generalno, rast Bitcoin-a u 2020. godini bio je prilično spektakularan. Cijena Bitcoin-a se više nego udvostručila u roku od mjesec dana i vidjeli smo da je dosegla novi vrhunac svih vremena od 41.940 (08. 01. 2021) dolara, nakon čega je njen rast prekinut drastičnom rasprodajom.

Cijena je za nekoliko dana naglo pala na oko 31.000 (12 .01. 2021) dolara, izgubivši 26% vrijednosti i izbrisavši 150 milijardi dolara sa cijelog tržišta kripto valuta. Uslijedio je brzi oporavak i Bitcoin je ponovo dosegao nivo od 40.000 (14 .01. 2021) dolara. Cijena Bitcoina u trenutku pisanja ovog teksta iznosi 34.272 dolara.

Limit prime
foto: Limit prime

Da li je ovo bio apsolutni vrhunac ili će se Bitcoin vratiti na uzlaznu putanju?

Velike institucije misle da pravi uzlazni trend tek treba da se dogodi. Stratezi JPMorgan Chase, najveće banke u SAD-u i sedme po veličini banke u svijetu, 5. januara objavili su da bi Bitcoin mogao dugoročno dostići nivo od 146.000 dolara i da bi mogao početi da ugrožava položaj zlata kao glavnog sredstva zaštite od inflacije.

U poređenju sa zlatom, Bitcoin nudi mnoge pogodnosti kao sredstvo za čuvanje kapitala jer se može lako trgovati, transportovati i mnogo lakše provjeriti autentičnost.

Komentarišući da li je Bitcoin precijenjen, bivši američki ministar finansija, dr L. H. Summers izjavio je da je digitalni novac “ovdje da ostane”. Summers je podijelio svoje stavove tokom intervjua prošlog mjeseca na televiziji Bloomberg.

Dr Summers je istaknuta ličnost u ekonomskom i finansijskom svijetu i profesor je Harvard Univerziteta.

Kako možete iskoristiti povećanje ali i smanjenje cijene Bitcoin-a?

Jedan od najlakših načina za potencijalnu zaradu je trgovanje cijenama Bitcoin-a gdje potencijalno možete zaraditi i na rastu i na padu cijene, preko pouzdanog i regulisanog brokera.

Limit Prime Securities je regulisani broker sa sjedištem u Podgorici, registrovan kod Komisije za tržište kapitala Crne Gore. Sa Limit Prime-om možete trgovati ne samo cijenom Bitcoin-a već i cijenama drugih kripto valuta kao što su Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Monero i druge.

Ako želite da počnete da trgujete cijenom Bitcoin-a sada, možete se registrovati ovdje ili ako želite više informacija pozovite nas na broj +382 67 242 086 i jedan od zaposlenih u Limit Prime-u će vam izaći u susret.

Broj telefona: +382 67 242 086

Email: info@limitprime.com

Web sajt: http://www.limitprime.com/me.

Zapratite Limit Prime na društenim režama: Facebook, Instagram, Linkedin