Rudnik uglja Pjevlja nema dugovanja

Iz kompanije su saopštili da je Rudnik uglja postao profitabilna kompanija, bez kreditnih zaduženje i poreskog duga, sa dobiti koja se povećava svake godine

4223 pregleda 1 komentar(a)
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan

Rudnik uglja Pljevlja nema dugovanja, a obaveze prema dobavljačima izmiruju u skladu sa rokovima dospjeća, saopšteno je iz kompanije.

"Rudnik uglja, na današnji dan, nema dugova prema državi, Poreskoj i lokalnoj upravi, kao i bankama, a sve obaveze prema dobavljačima izmiruju se u skladu sa rokovima dospjeća", navodi se u reagovanju povodom pisanja medija o aktivnim poreskim dužnicima, gdje, kako tvrde, nijesu navedeni ažurirani podaci o Rudniku uglja.

Iz kompanije su objasnili da se podaci koji su objavljeni odnose na oktobar, kao i da je Rudnik tokom januara izmirio preostali iznos reprogramiranog poreskog duga i stekao preduslov da se poslije više godina nađe na Bijeloj listi poreskih obveznika.

"Činjenica je da je prije šest godina Rudnik bio na ivici stečaja, da je poreski dug bio preko 18 miliona eura, a kreditno zaduženje i akumulirani gubitak po oko 20 miliona, ali je kroz proces optimizacije postao profitabilna kompanija", navodi se u reagovanju.

Iz kompanije su saopštili da je Rudnik uglja postao profitabilna kompanija, bez kreditnih zaduženje i poreskog duga, sa dobiti koja se povećava svake godine.

Oni su dodali da je ta dobit 2019. godine iznosila 9,5 miliona eura, a da će za prethodnu biti još bolja.

Dan je u ponedjeljak među kompanije u većinskom državnom koje imaju najveća dugovanja, uvrstio i Rudnik uglja. U tekstu je navedeno da Rudnik uglja duguje 2,6 miliona eura za poreze i doprinose na lična primanja, kao i da ima i poreski dug od 1,38 miliona.

Bonus video: