Vlada u četvrtak o odboru direktora i izvršnom direktoru avio-kompanije "ToMontenegro"

"Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka, koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države"

9117 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Komisija za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u preduzeću "ToMontenegro", utvrdila je predlog liste kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja lista se sastoji "od šest vrhunskih stručnjaka, koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države".

Dodaju da će o predlogu liste kandidata, Vlada odlučivati na sjednici 4. februara.

Komisiju, koja je formirana 26. januara, čine ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić i ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranje je navedeno da su članovi komisije pregledali sve pristigle prijave.

"I napravili selekciju biografija koje ispunjavaju potrebne kvalifikacije i uslove, nakon čega su pristupili razgovorima sa svim kandidatima koji su ušli u uži izbor. Interesovanje za poziv koji je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo na svojoj web stranici je bilo veliko, u prilog čemu govori i zavidan broj prijavljenih", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se na konkurs javio veliki broj kompetentnih profesionalaca.

"Kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, koji su se odazvali sa željom da budu dio nove kompanije predstavlja potvrdu da ova Vlada uživa veliku podršku i povjerenje građana, što pruža dodatnu motivaciju za nastavak sprovođenja započetih reformi u svim sferama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: