Knežević Poreskoj platio dio duga

Iz Poreske uprave saopšteno da zahtjev za stečaj neće povlačiti dok dug ne bude izmiren. Sud već mjesec čeka sa odlukom
78 pregleda 0 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.12.2017. 19:03h

Privredni sud više od mjesec nije donio konačnu odluku o zahtjevu Poreske uprave (PU) da se pokrene stečajni postupak, u Fabrici vode Lipovo u Kolašinu zbog duga od 341 hiljada eura. Dužnik je, prema informacijama “Vijesti”, u međuvremenu, platio dio duga i nagovještava da će određenom dinamikom platiti i ostatak. Ako u narednih nekoliko dana izmire obaveze prema PU, prema saznanjima “Vijesti”, mogu izbjeći stečaj.

Fabrikom vode Lipovo gazduje kompanija Atlas Invest, iz Atlas grupacije Duška Kneževića i javnosti nepoznata arapska firma Mega Gulf Investments Holding iz Dubaija.

“Bez obzira na podnijetu inicijativu za pokretanje stečaja, PU je u međuvremenu, kao i kod svih ostalih poreskih obveznika, nastojala da izvrši naplatu poreskog potraživanja, te je isti izvršio uplatu jednog dijela obaveza, a upoznati smo i sa planovima za uspostavljanje dinamike daljeg izmirivanja dospjelih obaveza”, saopšteno je juče “Vijestima” iz PU.

Naveli su da PU nije, niti planira da povuče zahtjev za uvođenje stečaja dok god dužnik ima prispjela a neizmirena potraživanja. Dalji postupak protiv ovog dužnika zavisi od konačnog ishoda inicijative

Poreske uprave, odnosno odluke Privrednog suda na predlog za pokretanje stečajnog postupka.

Stečajni sudija u ovom predmetu je Miodrag Anđelić.

Poreska uprava je od kraja februara 2016. pokušala prinudno da naplati svoje potraživanje u iznosima od oko 286 hiljada i oko 55 hiljada eura, ali im to nije pošlo za rukom.

Kolašinska Fabrika vode je u blokadi zbog duga od 382,9 hiljada eura. Blokada, prema podacima saopštenim na zaključnom ročištu 13. oktobra, traje neprekidno od 25. februara 2016. godine.

Punomoćnica Fabrike vode Bojana Mitrović saopštila je tada “da su voljni da plate dug određenom dinamikom i da su sa predstavnikom PU vođeni razgovori” tim povodom.

Fabrika vode Lipovo iz Kolašina, prethodno nije aplicirala za reprogram poreskih obaveza.

Bonus video: