Srzentić: Cilj je da gradimo upravu koja je servisno orjentisana na građane i privredu

Ona je sa predsjednikom SSICG, Christophom Schoenom, izvršnim direktorima Savjeta Ivanom Radulovićem, Telekoma, Dinom Cibulaskaja, Crnogorske komercijalne banke, Palom Kovacsem, i izvršnim direktorom Sage CG i predsjedavajućim ICT komiteta u Savjetu, Ivanom Bojanovićem, razgovarala o konkretnim aktivnostima i promjenama koje je neophodno sprovesti u cilju unapređena digitalnog poslovanja, veće efikasnosti i transparentnosti rada

2653 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija pažljivo osluškuje potrebe poslovne zajednice i ima za cilj da gradi upravu koja je servisno orjentisana na građane i privredu, saopštila je resorna ministarka Tamara Srzentić.

Ona je na sastanku sa predstavnicima Savjeta stranih investitora (SSICG) kazala da Ministarstvo osluškuje potrebe poslovne zajednice, kako bi radili na smanjenju birokratije i pojednostavljenju procedura, sve u cilju daljeg razvoja digitalne ekonomije i jačanja ekonomskog rasta.

„Naš cilj je da gradimo upravu koja je servisno orjentisana na građane i privredu, a na bazi njihovih potreba“, ocijenila je Srzentić.

Ona je sa predsjednikom SSICG, Christophom Schoenom, izvršnim direktorima Savjeta Ivanom Radulovićem, Telekoma, Dinom Cibulaskaja, Crnogorske komercijalne banke, Palom Kovacsem, i izvršnim direktorom Sage CG i predsjedavajućim ICT komiteta u Savjetu, Ivanom Bojanovićem, razgovarala o konkretnim aktivnostima i promjenama koje je neophodno sprovesti u cilju unapređena digitalnog poslovanja, veće efikasnosti i transparentnosti rada.

„SSICG će biti posvećen partner Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija u sprovođenju digitalne transformacije poslovnih procesa, te daljeg podsticanja digitalalizacije i razvoja e-usluga“, ocijenili su predstavnici Savjeta.

Oni su kazali da je neophodno jačati partnerstvo između poslovne zajednice i javne uprave kako bi se ubrazala digitalna transformacija i kontinuirano unapređivao investicioni ambijent za tehnološki sektor. Predstavnici Savjeta podržali su implementaciju planiranih reformi koje imaju za cilj pojednostavljenje uslova poslovanja, pospješivanje digitalizacije i unapređenje efikasnosti javne uprave.

„Kroz zajednički rad javnog i privatnog sektora, ICT zajednica Savjeta će kroz transfer znanja i najboljih EU i svjetskih praksi pružiti podršku pospješivanju digitalne ekonomije, unapređenju infrastrukture, smanjivanju digitalnog jaza i optimizaciji javnog sektora“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: