Sekulić: Crna Gora će postati značajna veza za tranzit električne energije ka EU

64 pregleda 0 komentar(a)
Peter Sijarto, Dragica Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Peter Sijarto, Dragica Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.12.2017. 17:13h

Mađarske kompanije zainteresovane su za investiranje u energetski sektor Crne Gore, posebno u proizvodne energetske kapacitete, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Petera Sijarta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, Sijarto je kazao da Crna Gora ima važnu poziciju na energetskoj mapi Zapadnog Balkana, ali da je Mađarska ne posmatra samo kao tranzitnu zemlju kada je transport električne energije u pitanju.

„Već kao zemlju velikog energetskog potencijala i mogućnosti za ulaganja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Sekulić, govoreći o projektu podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, kazala da će njegovom realizacijom Crna Gora postati značajna veza za tranzit električne energije iz ovog dijela Evrope ka Evropskoj uniji.

Ona je dodala da taj projekat stvara i sve preduslove za povećanje interesovanja stranih kompanija za ulaganje u energetski sektor u Crnoj Gori.

Sekulić je, kako se navodi, upoznala mađarskog kolegu sa aktuelnim dešavanjima iz oblasti energetike, ali i privrede, i izrazila nadu da će mađarski investitori pronaći svoj interes za ulaganja u Crnoj Gori.

„Na sastanku je bilo riječi i o poslovnom ambijentu u Crnoj Gori, uz ocjenu da postoje uslovi da broj mađarskih kompanije koje ovdje posluju može biti veći“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: