Ivanović za dan "obišao" sedam zemalja, uzeo 5.500 eura dnevnica

"Za Novi Sad uzima dnevnicu 398 eura, za Francusku 2.066 eura, za nepoznatu lokaciju 144 eura, za Ukrajinu 134 eura, za Veliku Britaniju 1.274 eura, za Španiju 930 eura i Njemačku 578 eura"

60126 pregleda 4661 reakcija 398 komentar(a)
Ivanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ivanović, Foto: Vlada Crne Gore

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Petar Ivanović je u septembru 2013. godine u istom danu obišao sedam država i jednu nepoznatu lokaciju i uzeo dnevnice u iznosu od 5.500 eura.

To je gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti rekao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

On je kazao da je 23. septembra 2013. godine išao u Novi Sad, Francusku, nepoznatu lokaciju, Ukrajinu, Hrvatsku, Veliku Britaniju, Španiju i Njemačku.

"Za Novi Sad uzima dnevnicu 398 eura, za Francusku 2.066 eura, za nepoznatu lokaciju 144 eura, za Ukrajinu 134 eura, za Veliku Britaniju 1.274 eura, za Španiju 930 eura i Njemačku 578 eura", rekao je Stijović.

To je 500 eura manje od prosječne godišnje plate u Crnoj Gori.

Stijović je kazao da je vinariji čiji je vlasnik majka Petra Ivanovića ministaro poljoprivrede kroz projekte dato kredita u iznosu od oko 2,5 miliona eura.

"Imamo ministra koji je nadležan, koji daje svojoj majci, koja ima 80 godina, i palo joj je na pamet da se bavi proizvodnjom vina, milionske iznose...”, rekao je Stijović.

Ministar je iznio podatak i da se pojavljuje Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore – Montenegro kojem je za nekoliko godina isplaćeno više stotita hiljada eura.

"Ovo udruženje nije bilo registrovano u momentu kada je imalo samo žiro račun. Ne mogu da tvrdim, ne želim, ali podnijeli smo prijavu... U ovom trenutku radi se o NVO”, rekao je Stijović.

On je u emisiji pokazao i zahtjev kojim je tražena isplata 15.000 eura toj NVO, a koji je ispisan olovkom na običnom papiru....

"A šta je rađeno za taj novac, kupovane su svečarske odore, svečane zastave... Podnijeli smo prijave i tražićemo povraćaj sredstava za sve što je pronađeno”, rekao je Stijović.

Iznio je i podatak da je takođe bivši ministar poljoprivrede i funkcioner DPS-a Milutin Simović u istom danu putovao u Mostar, Novi Sad i Beograd.

"I za svaku lokaciju uzimao dnevnicu - za BiH 189 eura, Novi Sad 304, Beograd 194 eura... Njegova supruga putovala je za Albaniju, Makedoniju, negdje i sa vozačem... Imamo račune i za Tarzana Miloševića... Petar Ivanović je volio da putuje, Simović je volio da troši u restoranima...”, rekao je Stijović.

Bonus video: