Uprava prihoda pozvala obveznike ugroženih djelatnosti da iskoriste pravo na pomoć od 100 eura

Iz Uprave prihoda su na Tviter nalogu ukazali i da građani mogu učestvovati u borbi protiv sive ekonomije, provjerom da li je račun ispravan ili ne fotografisanjem QR koda na računu

3655 pregleda 2 komentar(a)
Sjedište Uprave prihoda, Foto: Zoran Đurić
Sjedište Uprave prihoda, Foto: Zoran Đurić

Uprava prihoda pozvala je obveznike koji posluju u djelatnostima ugroženim zbog pandemije koronavirusa da koriste pravo na jednokratnu pomoć od po 100 eura pri prelasku na sistem elektronske fiskalizacije do 31. marta.

Iz Uprave je saopšteno da je rentiranje tehničkih rješenja za elektronsku fiskalizaciju dostupno na tržištu po cijeni od deset eura na mjesečnom nivou.

Do sada je, navode, fiskalizovano skoro 400 hiljada računa, na proukciju EFI registrovano je 536 obveznika, a registrovana su 53 proizvođača softvera.

"Najveći broj obveznika koji je prešao na sistem elektronske fiskalizacije posluje u djelatnostima računovodstvenih i knjigovodstvenih usluga, maloprodaje i veleprodaje", saopštila je načelnica Odsjeka za edukaciju javnosti Uprave prihoda Milica Vuletić.

Iz Uprave prihoda su na Tviter nalogu ukazali i da građani mogu učestvovati u borbi protiv sive ekonomije, provjerom da li je račun ispravan ili ne fotografisanjem QR koda na računu.

Bonus video: