Projekat Hiljadu plus: Dodjela vaučera se može očekivati do kraja mjeseca

"U prethodnom periodu obavljen je pregled dokumentacije, upućeni dopisi katastru radi dostavljanja podataka o posjedu podnosilaca zahtjeva i članova njihovih porodičnih domaćinstava, ali i komunicirano sa značajnim brojem podnosilaca zahtjeva u vezi dopune dokumentacije"

5785 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Pandemija koronavirusa usporila je pregledanje i provjeru aplikacija građana u projektu Hiljadu plus, saopštili su iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i dodali da se dodjela vaučera može očekivati do kraja mjeseca.

Iz Ministarstva su agenciji Mina-business kazali da je u decembru prošle godine istekao rok za podnošenje zahtjeva građana za učešće u projektu Hiljadu plus.

“U prethodnom periodu obavljen je pregled dokumentacije, upućeni dopisi katastru radi dostavljanja podataka o posjedu podnosilaca zahtjeva i članova njihovih porodičnih domaćinstava, ali i komunicirano sa značajnim brojem podnosilaca zahtjeva u vezi dopune dokumentacije”, naveli su predstavnici Ministarstva.

Oni su dodali da su upućeni dopisi Upravi za nekretnine radi dobijanja podataka o svojini podnosilaca zahtjeva koji su dostavili saglasnost i izjavu za korišćenje podataka u cilju provjere da li podnosioci ili članovi njihovog porodičnog domaćinstva posjeduju stambeni objekat na teritoriji Crne Gore.

“Kako je u pitanju provjera preko hiljadu osoba, te imajući u vidu sitauaciju sa pandemijom Covid-19 i odsustvo velikog broja ljudu sa posla, ali i organizacionim promjenama u tom organu, posao ide sporije”, saopštili su iz Ministarstva.

Liste dobitnika vaučera, kako su objasnili, nije moguće utvrditi bez tog podatka za svakog podnosioca zahtjeva i članove njegovog porodičnog domaćinstva pojedinačno.

“Dio podataka smo dobili, te planiramo da liste objavimo do kraja mjeseca, kada će se i organizovati dodjela vaučera za prioritetene ciljne grupe, naravno, ukoliko u narednih nekoliko dana dobijemo i drugi dio podataka o posjedu podnosilaca zahtjeva i članova njihovih porodičnih domaćinstava”, zaključili su iz Ministarstva.

Bonus video: