Korona kriza oborila dobit Telekoma

Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije Telekoma, isključujući posebne uticaje i nakon najma, lani je bila 26,2 miliona eura, što je deset odsto manje u odnosu na 2019

3817 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prošlogodišinja neto dobit Crnogorskog Telekoma iznosila je 1,16 miliona eura, što je 3,13 miliona manje u odnosu na 2019, saopštili su iz kompanije, naglašavajući da je epidemija koronavirusa imala značajan negativan uticaj na finansijske rezultate.

Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) Telekoma, isključujući posebne uticaje i nakon najma, lani je bila 26,2 miliona eura, što je deset odsto manje u odnosu na 2019.

Iz Telekoma su naveli da je pad prihoda od 7,1 milion, odnosno 8,8 odsto, u značajnoj mjeri uslovljen slabom, odnosno gotovo nepostojećom turističkom sezonom, što se ogleda u padu prihoda od veleprodaje, nižim prihodima u pripejdu i nižim prihodima u ICT-u i segmentu fiksne telefonije.

Istakli su da je 2020. bila neuobičajena za sve, ali da je najteži zadatak pred kompanije u Crnoj Gori postavljen u martu, početkom epidemije, kada su morali da “balansiraju između održavanja stabilnog poslovanja u vanrednim okolnostima i odgovornosti prema zajednici i korisnicima”.

Bonus video: