IRF: Potpisan ugovor o dodjeli kredita Institutu "Dr Simo Milošević"

To je prvi kredit koji je odobrio novi Odbor direktora IRF-a, na čelu sa predsjednikom Velizarom Kaluđerovićem, nakon što je Vlada Crne Gore usvojila godišnji i finansijski plan za 2021. godinu

4009 pregleda 1 komentar(a)
IRF I ISM, Foto: IRF
IRF I ISM, Foto: IRF

Investiciono-razvojni fond odobrio je dugoročni kredit za obrtna sredstva Institutu „ Dr Simo Milošević “ u iznosu od 2 miliona EUR, navodi se u saopštenju IRF-a.

Kako su kazali, to je prvi kredit koji je odobrio novi Odbor direktora, na čelu sa predsjednikom Velizarom Kaluđerovićem, nakon što je Vlada Crne Gore usvojila godišnji i finansijski plan za 2021. godinu.

Ugovorom, koji su danas u Podgorici potpisale izvršna direktorica IRF-a, Irena Radović i v.d. izvršne direktorice Instituta, Marina Delić, predviđeno je izmirenje zaostalih plata zaposlenima, izmirenje zaostalih dugova prema dobavljačima, i završetak pripreme za otvaranje Druge faze.

"Isplatom ovog kredita stvoriće se neophodne pretpostavke za održavanje likvidnosti i adekvatnu pripremu sezone, za koju se očekuje da će biti na nivou koji će omogućiti nastavak uspješnog poslovanja Instituta kao što je to bio slučaj prije pojave pandemije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: