Za uređenje šetališta i javnih površina u zoni morskog dobra 1.4 miliona

Otvoren je tender i za izvođača radova na izgradnji II faze šetališta na Jazu sa jednom pristiglom ponudom.

5832 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Morsko dobro
Foto: Morsko dobro

U Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u toku je vrednovanje pristiglih ponuda po tenderima za odabir izvođača radova za više ranije najavljenih projekta od javnog interesa, a koji će biti realizovani u I i II kvartalu ove godine. Kako navode u ovom javnom preduzeću za izvođača radova na popločavanju obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno pristigle su dvije ponude.

“Šetalište u Pržnu, po projektnom zadatku, biće popločano sivim kamenom visokog kvaliteta, a njime će biti ujedno obloženi i ojačani obalni zidovi. Predviđeno je hortikulturno i parkovsko uređenje šetališta uz postavljanje javne rasvjete i postavljanje podnog mozaika. Za ovaj posao Javno preduzeće izdvaja 200.000eura sa uračunatim pdv-om, dok će u drugu fazu radova (dio šetališta ispod kompleksa hotela “Maestral”) biti uloženo još 165.000 eura.Za popločavanje pješačkih staza u gradskom parku na Slovenskoj obali u Budvi na tenderu se javio jedan ponuđač. U novom gradskom parku koji je Javno preduzeće morsko dobro izgradilo i hortikulturno uredilo sredinom 2020. uloživši nešto preko 300.000 eura biće popločane pješačke staze za dodatnih 70.000 eura”, ističu u Morskom dobru.

Otvoren je tender i za izvođača radova na izgradnji II faze šetališta na Jazu sa jednom pristiglom ponudom.

“Šetalište treba da bude nastavljeno zapadno do ušća rijeke Drenovštice u more. U prvu fazu radova početkom 2020. Javno preduzeće je uložilo 165.000 eura, a za nastavak izgradnje staze planiran je iznos od 240.000 eura sa uračunadim pdv-om.Za izvođenje radova na parternom uređenju “Velike sklele” – pristaništa u opštini Ulcinj, na katastarskim parcelama broj 3604, 3603 I 3605 K.O. Ulcinj – I faza radova pristigle su 3 ponude. Za prvu fazu radova na Velikoj skeli u Ulcinju Javno preduzeće morsko dobro izdvaja nešto preko 800.000 eura sa uračunatim pdv-om, a kroz ovaj posao planirano je popločavanje platoa, hortikulturno i parkovsko uređenje, postavljanje javne rasvjete i uređenje manjeg amfiteatra.Pored navedenog u Javnom preduzeću, narednih dana očekujemo da ugovor sa izvođačem radova na vanrednim i hitnim sanacijama obale u svim primorskim opštinama u vrijednosti od 145.000 eura . Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u prvom i drugom kvartalu 2021. godine ulaže oko 1,4 miliona radove na uređenju obalne infrastrukture, javnih površina i šetališta”, zaključuju u Morskom dobru.

Bonus video: