Pljevlja: Odložena skupština akcionara Rudnika uglja

"Vijesti“ saznaju nezvanično u kompaniji da akcionari Rudnika do juče nijesu dobili sve potrebne informacije iz EPCG za izjašnjavanje o predloženim tačkama dnenog reda zbog čega je sastanak akcionara odložen
71 pregleda 0 komentar(a)
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 15.12.2017. 17:51h

Predsjednik Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja Aleksandar Mitrović odložio je juče zakazanu vanrednu skupštine akcionara te kompanije i najavio da će o novom terminu održavanja sjednice akcionari biti obaviješteni u narednih sedam dana.

“Vijesti” od Mitrovića nijesu mogle dobili odgovor na pitanje koji je pravi razlog odlaganja skupštine i kako komentariše optužbe akcionara EPCG Vasilija Miličkovića da je kao predsjednik borda Rudnika, koji je zakazao sjednicu, u konfliktu interesa jer ga je u bord Vlada, dok je istovremeno u bordu Crnogorskog distributivnog sistema u ime kompanije A2A. Ta firma želi da proda akcije većinski državnom preduzeću EPCG.

Mitrović se najprije javio na telefon novinaru „Vijesti“ uz obećanje da će se naknadno javiti, ali do toga, međutim, nije došlo niti je odgovorio na telefonsku poruku.

Akcionari Rudnika uglja juče je trebalo da razmotre Odluku o utvrđivanju smjernica za zaključenje dugoročnog ugovora o isporuci uglja sa EPCG za potrebe TE Pljevlja, kao i da usvoje smjernice Odboru direktora za sačinjavanje obrazloženog mišljenja o uslovima, vrsti i visini naknade za preuzimanje Rudnika uglja.

"Vijesti“ saznaju nezvanično u kompaniji da akcionari Rudnika do juče nijesu dobili sve potrebne informacije iz EPCG za izjašnjavanje o predloženim tačkama dnenog reda zbog čega je sastanak akcionara odložen.

Akcionari Rudnika uglja italijanska kompanija A2A i Aco Đukanović, brat bivšeg premijera, koji većinski kontrolišu vlasništvo u pljevaljskoj kompaniji dali su krajem prošle godine ponudu EPCG o prodaji svojih akcija po prosječnoj cijeni 6,5 eura. EPCG još nije donijela konačnu odluku o tome.

Bonus video: