Nikšić: Isplaćene subvencije za mlijeko za januar

U skladu sa spiskom farmera dostavljenim od registrovanih mljekara, izvršena je uplata subvencije za proizvodnju mlijeka koju će mljekare uplatiti kooperantima, shodno isporučenim količinama

5326 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U okviru donešenih mjera podrške poljoprivredi koje su predstavljene krajem godine isplaćene su subvencije za otkup mlijeka za januar u iznosu od 20.627 eura, saopštili su iz Opštine Nikšić.

„U skladu sa spiskom farmera dostavljenim od registrovanih mljekara, izvršena je uplata subvencije za proizvodnju mlijeka koju će mljekare uplatiti kooperantima, shodno isporučenim količinama. Pomenutim mjerama Opština će proizvođačima mlijeka iz našeg grada subvencionirati iznos od tri centra po litru mlijeka. Uvjereni smo da će ovo izdvajanje dodatno stimulisati proizvođače mlijeka da unaprijede proizvodnju“, navodi se u saopštenju.

Podsjetili su da je krajem godine donešen paket mjera podrške poljoprivredi u iznosu od 636.500 eura, a odnosi se na podršku u sektoru proizvodnje mlijeka, subvencioniranje premija osiguranja i subvencioniranje za obradive površine. Mjerama podrške obuhvaćeni su i vlasnici poljoprivrednog zemljišta koji će biti oslobođeni obaveze plaćanja poreza u iznosu od 330.000 eura.

Bonus video: