"posebno u neprijatnoj situaciji mikro i mala preduzeća"

Ministarstvo da pokrene postupak ratifikacije Konvencije protiv nasilja i uznemiravanja radnika

"Analize koje smo radili pokazuju da je crnogorsko zakonodavstvo usaglašeno sa standardima koje ova Konvencija predviđa", navela je nacionalna koordinatorka MOR-a, Nina Krgović

5571 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Socijalni savjet preporučio je Ministarstvu ekonomskog razvoja da pokrene postupak ratifikacije Konvencije o eliminaciji nasilja i uznemiravanja u svijetu rada, sa čijim standardima je usaglašeno crnogorsko zakonodavstvo.

Na današnjoj sjednici Socijalnog savjeta predstavljena su istraživanja od značaja za razumijevanje situacije u kojoj se našla crnogorska privreda tokom pandemije.

Daniela Zampini iz Međunarode organizacije rada (MOR) saopštila je da je istraživanje, koje je sprovedeno u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i uz podršku britanskog Fonda za dobro upravljanje i Britanske ambasade, pokazalo da se gubitak radnih sati pokazao kao najbolja mjera uticaja krize.

Ona je navela da nijesu bili na pravom putu oni koji su efekte krize mjerili kroz porast nezaposlenosti.

"Crna Gora je izgubila u prva tri kvartala ukupno 7,8 odsto radnih sati. U drugom kvartalu je to bilo devet odsto, u trećem značajno veći procenat, 15.6 odsto. Gledano u prosjeku, Crna Gora je izgubila manje radnih sati nego ostale zemlje Zapadnog Balkana", navela je Zampini.

Predstavnica Unije poslodavaca Crne Gore, Zvezdana Oluić je, predstavljajući istraživanje koje je ta organizacije sprovela, kazala da su prihodi preduzeća tokom trajanja krize drastično pogođeni.

"Kad je u pitanju treći i četvrti kvartal prošle godine, u odnosu na isti period 2019. godine, pad prihoda je zabilježilo blizu 90 odsto preduzeća“, navela je Oluić.

Ona je istakla da su najveći pad prihoda zabilježila mala preduzeća, a da je manjak kod njih iznosio 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

"Od Vlade očekujemo da obezbijedi dodatnu finansijsku podršku u cilju obezbjeđenja likvidnosti, da nastave sa odlaganjem i smanjenjem poreza, da se unaprijedi radno zakonodavstvo kako bi se osigurala djelotvorna primjena za radni angažman na daljinu i feksibilnosti upravljanja ljudskim resursima", navela je Oluić.

Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina-Božović obratila se prisutnima ispred Vlade Crne Gore i tom prilikom kazala da se, uprkos činjenici da je stanje u privredi na nezavidnom nivou, ulažu značajni napori kako bi se ubrzao oporavak privredešto je potvrđeno i kroz pripremu i realizaciju Programa podrške privredi i građanima za I kvartal 2021. godine.

Iskazala je razumijevanje kako za poslodavce tako i za zaposlene i njihove probleme sa kojima se susrijeću i dodala da svi imaju isti cilj, a to je održavanje likvidnosti preuzeća, kao i nivoa zaposlenosti u ovoj veoma delikatnoj situaciji.

Lipovina-Božović je tom prilikom pohvalila analizu koju je sprovela Međunarodna organizacija rada, a odnosi se na regulaciju i primjenu rada na daljinu, kao i prezentaciju Konevencije o eliminaciji nasilja i uznemiravanja u svijetu rada i kazala da će Vlada u okviru svog djelovanja u Socijalnom savjetu preduzeti dalje korake za njihovu implementaciju i uvođenje u crnogorske pravne okvire.

Dodatno, ocijenila je vrijednim i veoma korisnim materijale koje su pripremili Unija poslodavaca i MOR u dijelu analize uticaja COVID19 na poslovanje preduzeća i tržište rada, te zaključila da će rezultati ovih istraživanja biti dobre smjernice za vođenje politika zasnovanih na činjenicama.

Nacionalna koordinatorka MOR-a, Nina Krgović, istakla je da je Konvenacija o eliminaciji nasilja i uznemiravanja u svijetu rada, prvi međunarodni dokument za borbu protiv nasilja i uznemiravanja na radnom mjestu.

"Novi standardi priznaju pravo svih na svijet rada bez nasilja i uznemiravanja i ovo je prvi put da se jedna preporuka ovog tipa donosi na globalnom nivou i za njeno usaglašvanje bilo je potrebno tri i po godine", istakla je Krgović.

Rješavanje problema nasilja i uznemiravanja u svijetu rada, kako je ocijenila, zahtjeva zajedničke napore svih - Vlade, i predstavnika i organizacija poslodavaca, udruženja radnika, kroz održivi socijalni dijalog.

"Sljedeći korak je sprovođenje ove zaštite u praksi. MOR, pored ove Konvencije, ima usvojenu preporuku koja omogućava da ovaj instrument zaživi. Analize koje smo radili pokazuju da je crnogorsko zakonodavstvo usaglašeno sa standardima koje ova Konvencija predviđa", navela je Krgović.

Predsjednik Socijalnog savjeta, Predrag Mitrović, kazao je da je pandemija koronavirusa donijela velike izazove crnogorskoj ekonomiji, koja, prema njegovim riječima, ni prije pandemije nije bila na željenom nivou.

"Svjesni smo da imamo sistemski problem što se tiče poslovanja preduzeća. Istraživanja, koja smo radili u prethodnim godinama, su pokazala da su uslovi poslovanja u Crnoj Gori bili jako teški, a sada se to dodatno iskomplikovalo sa Covid statusom", naveo je Mitrović.

On je dodao da su posebno u neprijatnoj situaciji mikro i mala preduzeća.

Mitrović je kazao da se informacije koje imaju sa terena zabrinjavajuće i poseban senzibilitet treba imati prema poslodavcima, jer bez poslodavaca nema zapošljavanja radnika.

"Plašimo se da će vrlo brzo doći do ubrzanog i naglog otkazivanja ugovora o radu zaposlenima ne zbog toga što bi neki poslodavac to želio, već zbog dramatične situacije", zaključio je Mitrović.

Preporučujemo za Vas