Statisu i dio vojnog aerodroma u Golubovcima

U zakup na 30 godina će se dati 4.246 metara kvadratnih. Vlada je zadužila Upravu za nekretnine da odredi početnu cijenu za izdavanje u zakup dijela aerodroma
11 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 15.12.2017. 06:54h

Vlada je odlučila da firmi Adriatik propertis, grčkog biznismena Petrosa Statisa, izda u zakup dio vojnog aerodroma u Golubovcima.

Ta kompanija, koja je zakupac Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže je u zahtjevu Ministarstvu odbrane napisala da želi da poboljša uslugu koju pruža svojim gostima i da su zainteresovani da investiraju u VIP aviotransport i nabavku helikoptera.

"S obzirom da im je za tu namjenu potreban hangar visokih standarda koji bi se koristio za skladištenje aviona i opreme, iskazali su interesovanje da im se dio parcele na Vojnom aerodromu Golubovci izda u zakup kako bi mogli da postave hangar, koji bi nakon isteka roka zakupa ostao vlasništvo države ”, piše u Vladinoj informaciji.

U zakup na 30 godina će se dati 4.246 metara kvadratnih. Vlada je zadužila Upravu za nekretnine da odredi početnu cijenu za izdavanje u zakup dijela aerodroma.

Statis preko drugih svojih firmi u Crnoj Gori posjeduje još i hotel i kazino Maestral, Univerzal kapital banku, kao i štampane medije “Pobjedu” i “Dnevne novine”.

Vlada je juče donijela i prvu odluku o javnom interesu za eksproprijaciju zemljišta u Rogamima kod Podgorice za gradnju buduće petlje Smokovac na autoputu. Vlada sada otkupljuje dvije lokacije od 1.231 i 428 kvadrata vlasništvo Duke Vukanović.

Skijališta Vučje i Kolašin spremna, od srijede i Savin kuk

Vlada je juče 14. decembra usvojila plan pripreme zimske turističke sezone. Ministar turizma Pavle Radulović je nakon sjednice kazao da Crna Gora spremno dočekuje zimsku sezonu, te da su sve žičare remontovane, a staze očišćene.

"Pripreme za zimsku turističku sezonu su završene kako treba. Već sjutra očekujemo otvaranje ski centara Vučje i Kolašin 1450, a od srijede i Savinog kuka i Javorovače. Ostatak skijališta na Hajli biće otvoren čim to budu dozvoljavale vremenske prilike”, kazao je Radulović.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o turizmu i ugostiteljstvu koji, prema riječima ministra, definisali ove poslovne modele koji prate trendove koji obezbjeđuju konkurentnost Crne Gore na međunarodnom turističkom tržištu.

Bonus video: