VLADA DANAS BIRA ČLANOVE UPRAVA VIŠE DRŽAVNIH PREDUZEĆA

Predloženi kandidati za upravu Aerodroma i četiri željezničke kompanije

U odbor direktora Aerodroma Crne Gore predloženi su Nebojša Đoković, ekonomski savjetnik Udruženja banaka koji će biti i predsjednik borda, dok će članovi biti Ognjen Jovović, Branko Vuković, Boro Todorović i prof.dr Edin Dobardžić

75524 pregleda 125 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Vlada će danas predložiti članove bordova direktora u više državnih kompanija po principima "kontrolisanih partijskih kvota", odnosno dio članova će biti iz partija nove skupštinske većine a dio će biti nezavisni eksperti, revizori kao i oni koji su prijavljivali neprevilnosti u radu dosadašnjih rukovodilaca.

U odbor direktora Aerodroma Crne Gore predloženi su Nebojša Đoković, ekonomski savjetnik Udruženja banaka koji će biti i predsjednik borda, dok će članovi biti Ognjen Jovović, Branko Vuković, Boro Todorović i prof.dr Edin Dobardžić.

Za odbor direktora Željezničke infrastrukture, koje će izabrati skupština akcionara naredne sedmice, predloženi su Milena Šuković, Vladimir Merdović, Radovan Vukić i Stefan Pižurica, dok će peti član biti predstavnik malih akcionara i biće izabran na samoj sjednici.

Za odbor direktora Željezničkog prevoza, čija se skupština akcionara održava sjutra, predloženi su Veselin Ivanović, Radovan Mrdak, Danilo Bojović i Milisav Dragojević, kome je ranije priznat status zviždača zbog prijavljivanja velikog broja nepravilnosti u radu bivših uprava. Peti član borda biće predstavnik malih akcionara.

Za odbor direktora Montekarga, čija je skupština zakazana za sjutra, predloženi su Miroslav Brajović, Slobodan Đukić, Dejan Konatar i Marinko Medojević, dok će peti član biti predstavnik malih akcionara.

U odbor direktora "Održavanja željezničkih voznih sredstava", čija je skupština akcionara naredne sedmice, predloženi su Tripko Draganić, Milovan Šušić, Dragoljub Radošević i Ljiljana Jokić, dok će peti član biti manjinski akcionar.