jedan od najvažnijih resursa

Bojanić: Vlada ne planira privatizaciju Luke Bar

Ministar je kazao i da bi se najavljeno eventualno gašenje Uniproma negativno odrazilo i na poslovanje Luke

19547 pregleda 18 komentar(a)
Bojanić prisustvovao formalnom početku sanacije konstrukcije operativne obale Volujice, Foto: Ministarstvo
Bojanić prisustvovao formalnom početku sanacije konstrukcije operativne obale Volujice, Foto: Ministarstvo

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da Vlade ne planira privatizaciju Luke Bar.

On je danas prisustvovao formalnom početku sanacije konstrukcije operativne obale Volujice.

Bojanić je Televiziji Crne Gore kazao i da bi se najavljeno eventualno gašenje Uniproma negativno odrazilo i na poslovanje Luke.

Razmotrena je i realizacija ugovora između Luke Bar i Uniproma, koja je u prošloj godini podrazumijevala gotovo četvrtinu ukupnog pretovara u crnogorskoj luci.

Bojanić i državni sekretar Zoran Radunović sa saradnicima, sastali su se sa izvršnim direktorom preduzeća Vladanom Vučelićem, predsjednikom Odbora direktora Branislavom Brankovićem, kao i članovima Odbora direktora, prenosi portal RTCG.

Posjeta je organizovana cijeneći značaj Luke Bar kao jednog od najvažnijih ekonomskih resursa koje Crna Gora posjeduje.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija kazali su da su domaćini Bojanića upoznali sa postojećim stanjem u preduzeću i razvojnim potencijalima, a potom je organizovana posjeta operativnoj Obali Volujica, gdje je ozvaničen početak sanacionih radova u vrijednosti od skoro pet miliona eura.

"Nakon posjete Obali Volujica, Bojanić sa saradnicima i njihovi domaćini su sumirali utiske posjete, sa akcentom na dalji razvoj luke, njenim potencijalima, kao i o namjerama Ministarstva kapitalnih investicija kada su u pitanju dalje investicije koje se tiču razvoja, kako luke tako i vezanih sistema poput željezničke i putne infrastrukture", dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas