Sastanak Milatović-Gandel: Podrška Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU

„Prvi i važan cilj ove Vlade je ubrzanje procesa evropskih integracija. Važno je istaći i da Vlada ima nultu toleranciju na korupciju, i u osnovi svog djelovanja teži unapređenju ekonomskog razvoja, javne uprave i pravosuđa“, kazao je Milatović

9849 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Slovačka je iskren prijatelj Crnoj Gori i svojim dobrim praksama može doprinijeti pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU), poručio je slovački ambasador Boris Gandel na sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem.

Gandel je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da Crna Gora i Slovačka njeguju dobre odnose i da ga raduje nastojanje Crne Gore da bude dio evropske porodice.

„S tim u vezi naglasio je da je Slovačka iskren prijatelj Crnoj Gori i da svojim dobrim praksama može dati doprinos samom pristupanju Crne Gore EU“, navodi se u saopštenju.

Gandel je kazao da postoji interesovanje slovačkih privrednika za ulaganja na crnogorsko tržište, kao i za poboljšanje trgovinskih odnosa i dodao da se nada da će unapređenje bilateralnih odnosa i stabilna epidemiološka situacija doprinijeti da se među turistima u Crnoj Gori ovog ljeta nađe i veći broj gostiju iz Slovačke.

Milatović je rekao da Crna Gora i Slovačka njeguju dobre bilateralne odnose, ali da dijele zajedničke evroatlanske i evropske vrijednosti.

„Prvi i važan cilj ove Vlade je ubrzanje procesa evropskih integracija. Važno je istaći i da Vlada ima nultu toleranciju na korupciju, i u osnovi svog djelovanja teži unapređenju ekonomskog razvoja, javne uprave i pravosuđa“, kazao je Milatović.

On je upoznao Gandela sa aktivnostima koje Vlada preduzima kako bi oporavila turističku djelatnost i spremno dočekala predstojeću sezonu.

Milatović je, govoreći o procesu imunizacije koji je u toku, rekao da se nada da će do početka sezone epidemiološka situacija biti na dobrom nivou kako bi Crna Gora bila bezbjedna destinacija za ljetovanje.

Kako se navodi, na sastanku je ocijenjeno da prostora za unapređenje saradnje ima naročito u oblastima ekonomije i turizma, koje su ujedno prepoznate i kroz Sporazum o ekonomskoj saradnji koji su potpisale Vlada Crne Gore i Vlada Republike Slovačke još 2014. godine.

„Sagovornici su se saglasili da je nakon stabilizacije u epidemiološkom smislu potrebno nastaviti sa održavanjem sastanaka Mješovite komisije, čiji je cilj pronalaženje konkretnih modaliteta saradnje radi unaprjeđenja bilateralnih ekonomskih odnosa i daljeg razvoja međusobne saradnje u oblastima koje su definisane kao obostrano korisne“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: