Milačić: Započećemo proces rešavanja problema obespravljenih penzionera KAP-A

"Prvi korak u tom pravcu biće inicijativa Prave Crne Gore za raspravu o ovom pitanju pred Komisijom za kontrolu i praćenje postupka privatizacije čiji je Milačić član, čime bi se otvorio dijalog sa ciljem rešenjem problema više od 400 obespravljenih radnika, penzionera KAP-a"

6422 pregleda 99 reakcija 13 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić sastao se sa bivšim radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica, danas penzionerima, na čelu sa Nikolom Rakovićem, koji su ranije, usled stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, ali su uskraćeni za isplatu otpremnina, koje su im zakonski pripadale, navodi se u saopštenju.

"Od tada, osam godina ovi ljudi na ulici traže svoja prava. Od mnoštva razgovora sa predstavnicima bivšeg režima, prebacivanja nadležnosti i obećanja, ni u ovom, kao ni u drugim sličnim slučajevima nije bilo ništa", kazali su iz Prave Crne Gore.

Kako dalje navode Milačić je naglasio da Prava Crna Gora, kao dio "odgovorne parlamentarne većine", želi da pomogne svakom ko je uskraćen u ostvarivanju svojih prava, te da će u saradnji sa stručnim timom Prave Crne Gore i kolegama iz parlamenta, tražiti najbolje rješenje za njihovu situaciju.

"Prvi korak u tom pravcu biće inicijativa Prave Crne Gore za raspravu o ovom pitanju pred Komisijom za kontrolu i praćenje postupka privatizacije čiji je Milačić član, čime bi se otvorio dijalog sa ciljem rešenjem problema više od 400 obespravljenih radnika, penzionera KAP-a", zaključili su iz Prave Crne Gore.

Bonus video: