Wiener Stadtische ekskluzivni partner Crnogorske komercijalne banke u oblasti životnih osiguranja

CKB će svojim klijentima nuditi Riziko osiguranje za korisnike CKB stambenih i CKB gotovinskih kredita u saradnji sa Wiener Stadtische životnim osiguranjem

24952 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Wiener Stadtische
Foto: Wiener Stadtische

Crnogorska komercijalna banka i Wiener Stadtische životno osiguranje potpisali su ugovor kojim ova osiguravajuća kompanija postaje ekskluzivni partner CKB-a u kategoriji životnih osiguranja.

Na taj način, klijentima Banke će se omogućiti kupovina polise osiguranja života u svim poslovnicama CKB-a u Crnoj Gori.

„Svi klijenti Banke koji apliciraju za gotovinski ili stambeni kredit imaće mogućnost da tokom posjete banci istovremeno apliciraju i za dobijanje Riziko polise, koja obezbjeđuje pokriće za slučaj smrti korisnika kredita. Na ovaj način, klijent štiti svoju porodicu i sebe u slučaju smrti u toku otplate kredita, jer bi Wiener Stadtische preuzeo obavezu za preostali dio duga i time rasteretio porodicu od finansijskih izdataka u već teškom trenutku.“ – izjavio je Andrija Pešić, direktor prodaje u Wiener Stadtische životnom osiguranju.

Za korisnike stambenih kredita u ponudi je Riziko proizvod sa opadajućom osiguranom sumom, gdje se nakon nastalog osiguranog slučaja isplaćuje iznos glavnice kredita u tom trenutku, dok je za korisnike gotovinskih kredita u ponudi Riziko proizvod sa fiksnom osiguranom sumom, gdje se dio osigurane sume nakon namirenja kreditnih obaveza prema banci isplaćuje i porodici, tj., korisnicima navedenim od strane osiguranog lica – korisnika kredita.

Obje vrste polisa se mogu plaćati mjesečno, godišnje ili jednokratno u trenutku kada korisnik dobije polisu.

„Zahvaljujući saradnji sa Wiener Stadtische životnim osiguranjem, CKB je svojim klijentima ponudila nov proizvod iz oblasti životnog osiguranja, čiju polisu mogu dobiti u trenutku kada apliciraju za stambeni ili gotovinski kredit. Pored Riziko osiguranja, u narednom periodu ćemo raditi i na proširenju ponude koja će uključivati proizvode osiguranja života koje će klijenti moći da ugovore u svim poslovnicama CKB-a u Crnoj Gori“, izjavila je Sandra Kordić, izvršni direktor Sektora za poslovanje sa fizičkim i pravnim licima.

Riziko polisa odgovara savremenim svjetskim standardima poslovanja, i omogućava klijentima CKB-a i njihovim porodicama sigurnu zaštitu u slučaju neželjenog događaja.