NTO osvojila prvu nagradu za najbolji promotivni destinacijski TV spot na sajmu u Berlinu

Iz NTO je saopšteno da The Golden City Gate internacionalni festival takmičarskog karaktera koji je organizovan 21. put, u okviru turističke berze u Berlinu – ITB Berlin, bira najbolje filmove i multimedijalne sadržaje u oblasti turizma

2723 pregleda 117 reakcija 4 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: NTO
Detalj iz spota, Foto: NTO

Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore osvojila je prvu nagradu za promotivni destinacijski TV spot pod nazivom U društvu prirode, na međunarodnom festivalu turističkog filma The Golden City Gate, u Berlinu.

Iz NTO je saopšteno da The Golden City Gate internacionalni festival takmičarskog karaktera koji je organizovan 21. put, u okviru turističke berze u Berlinu – ITB Berlin, bira najbolje filmove i multimedijalne sadržaje u oblasti turizma.

Kako su kazali, međunarodni žiri je ove godine ocjenjivao 122 filma iz 33 zemlje.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, kazala je da, s obzirom na ugled, tradiciju i stručnost festivala kao najvećeg festivala turističkog filma u Evropi, nagradu vidi kao potvdu da je Crna Gora apsolutno konkurentna kada su u pitanju kvalitet i standardi turističke promocije na međunarodnom tržištu.

“Vjerujem da će ovaj spot kroz planiranu implementaciju digitalne marketinške kampanje, doprinijeti daljem unapređenju imidža Crne Gore i privlačenju turista sa ključnih emitivnih tržišta tokom predstojeće ljetnje turističke sezone”, rekla je Radak Kukavičić.

Iz NTO su kazali da su Berlinski sajam i festival, kao i izbor najistaknutijih zemalja u više kategorija, ove godine održani virtuelno, zbog izazovne epidemiološke situacije u Evropi i svijetu.

“TV spot je namijenjen promociji turističke ponude na domaćem, regionalnom i inostranim tržištima u pravcu održavanja i unapređenja imidža destinacije, animiranja turista da posjete Crnu Goru i što bržeg oporavka turističkog prometa od posljedica izazvanih pandemijom korona virusa”, rekli su iz NTO.

Prema njihovim riječima, spot prikazuje integralnu crnogorsku turističku ponudu, raznolikost i kontrast destinacije.

„Kombinovanjem autentičnih lica i karaktera sa jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža sa druge strane, ukazuje na tanku granicu između prirode i čovjeka i kroz snažan emotivan izraz šalje poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i gostoprimljivi, te da zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode i raznovrsnosti ponude turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori, osjećajući se bezbjedno i mirno, bez gužvi i na socijalnoj distanci sa drugima“, kaže se u saopštenju.

Kreator idejnog koncepta TV spota i marketinške kampanje „U društvu prirode“ je Bojan Joksimović, a režija je povjerena Ivanu Marinoviću iz Herceg Novog.

Spot je sniman u produkciji Artikulacija film, producentske kuće iz Podgorice na čelu sa producentom Ivanom Đurovićem.

Iz NTO su kazali da je, osim na crnogorskom, spot urađen na dodatnih osam jezika, što je od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima.

Bonus video: