MKI: Ikoviću rečeno da napusti sastanak ako želi neprimjereno da se ponaša

Iz MKI su kazali da je predstavnik Organizacije KOD upadao u riječ predstavnicima tog resora i povišenim tonom ih optuživao da im je namjera da unište životnu sredinu i živote građana

16990 pregleda 58 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) odbacilo je optužbe pet nevladinih organizacija da su se predstavnici tog Vladinog resora neprimjereno ponašali tokom sastanka na temu istraživanja nafte i gasa.

Kazali su da je predstavnik Organizacije KOD Vuk Iković na sastanku pokazao neprimjereno ponašanje i nepoštovanje prema predstavnicima ministarstva, upadajući im u riječ i povišenim tonom optužujući ih da im je namjera da unište životnu sredinu i živote građana.

"Nakon što su mu predstavnici ministarstva ukazali da je rječnik i ton koji im se obratio neprimjeren, da se na taj način ne može voditi dijalog, i da je najbolje da sastanak napusti ukoliko namjerava da razgovara na taj način, gospodin Iković je napustio sastanak, a sa njim su se, na žalost, solidarisali i ostali predstavnici NVO organizacija koji su bili prisutni", navodi se u reagovanju.

Iz MKI ističu da su uputili javni poziv predstavnicima NVO sektora, ali i svim zainteresovanim građanima, kako bi se započeo javni dijalog na temu istraživanja nafte i gasa u crnogorskom primorju, sa željom da upoznaju NVO sektor i javnost sa činjenicama vezanim za te projekte, a ne sa proizvoljnim ocjenama. Poručili su da žele stvoriti partnerski odnos sa svima koji imaju dobre namjere i kojima je cilj i ekonomski prosperitet i zaštita životne sredine.

Iz MKI dodaju da su se sastanku odazvala četiri predstavnika NVO sektora, te da ostaje nejasno da li je neko od njih zastupao više od jedne nevladine organizacije.

"Ministarstvo kapitalnih investicija i dalje ostaje otvoreno da sa svima razgovara na temu projekta istraživanja nafte i gasa. Čim epidemiološka situacija to dozvoli, organizovaćemo okrugle stolove na kojima će, nadamo se, pored NVO sektora učešće uzeti i novinari kao i zainteresovani pojedinici, pa će biti u prilici da svjedoče o ponašanju, dobroj volji i namjerama svih koji budu prisustvovali raspravi", navodi se u saopštenju MKI.

Bonus video: