Profitirajte u doba korone u tri koraka

Vaš izbor investicije zavisiće od vašeg načina trgovanja i vaših preferencija

41109 pregleda 38 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Limit Prime
Foto: Limit Prime

2020. godina je za većinu bila teška. Mnoga preduzeća nisu mogla da opstanu, a mnogi ljudi su ostali bez posla. Međutim, kao i u svakoj krizi neka druga preduzeća su uspjela da procvjetaju.

To je bio slučaj sa tehnološkim kompanijama kao što su Zoom, Amazon, Microsoft, medijskim kompanijama poput Netfliksa ili Amazon Prime-a i najistaknutijim farmaceutskim kompanijama.

U stvari, većina gore navedenih firmi stekla je tržišni udio kada su se sprovela prva zatvaranja i kada se cijeli svijet nadao vakcini.

Godinu dana kasnije masovna vakcinacija je konačno počela da se odvija širom svijeta.

Mnoge kompanije sada distribuiraju vakcine, ali dvije najpopularnije ostaju Pfizer i Moderna.

Kako onda vi možete iskoristiti uspjeh ovih kompanija?

  1. Uporedite konkurente

Zbog gore navedenog, akcije Moderne skočile su za više od 570% u poslednjih 12 mjeseci.

Kompanija trenutno radi na novoj vakcini, mRNA-1283, koja će služiti kao “booster” doza za ljude koji su već vakcinisani. Biotehnološka kompanija potencijalno bi mogla ostvarivati profit od vakcine protiv COVID-19 i njenih naslednika i u godinama koje dolaze.

S druge strane, čini se da je Pfizer vakcina nadmašila svoje akcije jer su njene dionice porasle za samo 15% u istom periodu. Analitičari smatraju da je to najvjerovatnije zbog njihovih drugih preduzeća koja nisu ispunila godišnja očekivanja, što opterećuje vrijednost njihovih akcija.

  1. Analizirajte brojeve
Limit Prime
foto: Limit Prime

Pfizer je izdao saopštenje da očekuje da će prodaja COVID-19 vakcine dostići 15 milijardi dolara ove godine, ali stvarni broj mogao bi premašiti 20 milijardi dolara, jer je kompanija primila dodatne narudžbine otkako je izdato saopštenje. Ovaj profit će na kraju biti podijeljen između Pfizer-a i BioNTech-a, kompanija koje zajedno proizvode vakcinu.

U međuvremenu, Moderna, po mišljenju analitičara ide ka rekordnoj godini, i projektovanom prihodu od prodaje vakcina u iznosu od nevjerovatnih 18,4 milijarde dolara, označavajući 2021. godinu kao najuspešniju u istoriji kompanije.

3. Investirajte odmah i profitirajte od njihovog uspjeha

Obje kompanije trenutno napreduju, pa odluke o investiranju ne bi trebalo donositi olako.

Vaš izbor investicije zavisiće od vašeg načina trgovanja i vaših preferencija.

Ako ste više orijentisani na prihod i tražite kombinaciju rasta i vrijednosti, onda bi Pfizer mogao biti vaš prvi izbor, jer nude dividendu koja trenutno donosi blizu 4,4%.

Iako stručnjaci predviđaju Moderni blistavu budućnost, kratkoročno bi ova akcija mogla biti prilično nestabilna i možda bi bila bolja za agresivne investitore koji su skloni riziku.

Krizna vremena su uvijek interesantna za investiranje zbog velikih oscilacija tržišta i veće potencijalne zarade.

Ovo je možda idealno vrijeme da razmislite o investiranju u CFD-ove (“Contract For Difference”), koji predstavljaju idealan način trgovine koji vam omogućava da potencijalno zaradite kako u slučaju pada, tako i u slučaju rasta cijena akcija.

Ako još uvijek niste započeli, otvorite račun danas i počnite da trgujete!

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin

© LIMIT PRIME 2021