Global Finance: CKB je najbolja banka u Crnoj Gori u 2021. godini

Nagrade koje dodjeljuje časopis Global Finance predstavljaju pouzdan standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu

10001 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CKB
Foto: CKB

Eminentni finansijski magazin Global Finance objavio je spisak dobitnika prestižnog priznanja za najbolje banke u centralnoj i istočnoj Evropi.

CKB je treću godinu zaredom proglašena za najbolju banku u Crnoj Gori. U konkurenciji banaka iz centralne i istočne Evrope, nagrađene su još dvije banke iz OTP grupe, OTP banka iz Mađarske i SKB banka iz Slovenije.

„Nagrada Global Finance-a za najbolju banku u Crnoj Gori, koju dobijamo treću godinu zaredom, rezultat je konstantnog napora svakog člana CKB tima u veoma izazovnom i dinamičnom periodu. U godini koja obiluje izazovima, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou, ponosni smo jer se naš rad, posvećenost i brižan odnos prema klijentima i cjelokupnoj zajednici prepoznaje i na međunarodnom nivou. Početkom ove godine, Global Finance je proglasio CKB privatno bankarstvo za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Crnoj Gori. Nakon uspješnog okončanja jednog od najkompleksnijih projekata integracije na crnogorskom finansijskom tržištu, CKB nastavlja da posluje kao visoko likvidna i pouzdana banka sa stabilnim potencijalom za rast i širokom ponudom usluga prilagođenim potrebama građana, kompanije i države,“ izjavio je Pál Kovács, glavni izvršni direktor CKB-a.

Nagrade koje dodjeljuje časopis Global Finance predstavljaju pouzdan standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu.

Kako ocjenjuju iz uredništva magazina, ovogodišnja dodjela nagrada je najvažnija i najizazovnija u dosadašnjoj dvadesetosmogodišnjoj istoriji, s obzirom na nepredvidljive uslove koje je prouzrokovala pandemija na globalnom nivou.

Dobitnici su izabrani na osnovu poslovnih performansi i kriterijuma kao što su rast aktive, inovativnost proizvoda, razvoj poslovanja, ali i liderstvo u digitalnoj transformaciji, oslanjajući se na ocjene finansijskih analitičara, konsultanata i predstavnika korporativnog sektora širom svijeta.