Volodin: Crna Gora nije spremna da primi turiste, ne bave se vakcinacijom i medicinom

On je kazao da ruski specijalisti prvo moraju da odu u Crnu Goru, kao i u druge zemlje koje se otvaraju za ruske turiste.

15100 pregleda 69 reakcija 47 komentar(a)
Volodin, Foto: Reuters
Volodin, Foto: Reuters

Epidemiološki sistem bezbjednosti i zaštite zdravlja u zemljama otvorenim za turiste iz Rusije trebalo bi da procijene ruski specijalisti, izjavio je predsedavajući Dume (donji dom ruskog parlamenta) Vjačeslav Volodin, prenosi ruska agencija Tass.

Kao primjer je naveo Crnu Goru koja poziva turiste.

"Crna Gora nije spremna da primi turiste. Ne bave se vakcinacijom i medicinom. Crna Gora mora mnogo da uradi da pozove ruske turiste, oni nemaju ništa spremno za ovo", rekao je Volodin novinarima.

On je kazao da ruski specijalisti prvo moraju da odu u Crnu Goru, kao i u druge zemlje koje se otvaraju za ruske turiste.

"Oni treba da procijene kako je u tim zemljama obezbijeđena epidemiološka bezbjednost, koliko je zdravstveni sistem spreman da pruži medicinsku pomoć", kazao je Volodin.

Prema njegovim riječima, zemlje koje pozivaju ruske turiste treba da vode aktivnu kampanju vakcinacije.

"Ako želite da pozovete turiste, vakcinišite svoje građane. Oni žele da dopune svoj budžet, ali to ne treba da činite, rizikujući zdravlje naših građana", zaključio je Volodin.

Volodin je od 2016. predsjedavajući Dume.

Nedavno je uoči sajma turima u Moskvi 7. marta ove godine, politikolog Sergej Konvalov u autorskom tekstu za Nezavisimaja Gazetu upozorio ruske građane i politilare da je "prerano otvarati Rusiju ka Crnoj Gori" uz ocjenu da "obnavljanje avio-saobraćaja sa Crnom Gorom u takvim uslovima trenutno nije svrhishodno – zemlja može postati novo leglo zaraze i zamka za ruske turiste".

Bonus video: