jednoglasna odluka odbora direktora

Rovčanin izvršni direktor EPCG

Mandat izvršnom direktoru traje četiri godine

41774 pregleda 1392 reakcija 163 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Foto: Demokratska Crna Gora
Nikola Rovčanin, Foto: Demokratska Crna Gora

Član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i portparol te stranke Nikola Rovčanin izabran je za izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore.

Za tu odluku Odbor direktora EPCG glasao je jednoglasno.

Prethodno je razriješen dužnosti dosadašnji izvršni direktor Igor Noveljić.

"Novoizabrani izvršni direktor stupiće na dužnost 25. marta shodno Kolektivnom ugovoru Kompanije. Sjednici Odbora prisustvovao je državni sekretar u ministarstvu za kapitalne investicije Marko Perunović. Odbor direktora izrazio je očekivanje da će novoizabrani izvršni direktor, zajedno sa svojim timom, mnogo uspješnije upravljati kompanijom u cilju ostvarivanja pozitivnih rezultata nacionalne elektroenergetske Kompanije", saopšteno je iz EPCG.

Mandat izvršnom direktoru traje četiri godine.

Kako se navodi na sajtu Demokrata, Rovčanin, diplomirani pravnik, od 2009. godine zaposlen je u pljevaljskom Vodovodu, gdje je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove.

Političku karijeru započeo je 2010. godine. Od 2014. godine odbornik je u Skupštini opštine Pljevlja, a od 2018. godine predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Pljevlja. Potpredsjednik je i šef Izbornog centra Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja, a 2017. godine izabran je za člana Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Preporučujemo za Vas