Vladan stevović odbio Ilinčić

Savjetnica Svetozara Marovića odbijena i za drugi projekat

Odbijen zahtjev kompanije iz Velike Britanije, koju kontroliše srpska državljanka Olivera Ilinčić, za davanje saglasnosti na idejno rješenje destospratnog hotela sa pet zvjezdica u Bečićima

21366 pregleda 11 komentar(a)
Ilinčić, Foto: Vijesti
Ilinčić, Foto: Vijesti

Glavni budvanski arhitekta Vladan Stevović odbio je i drugi zahtjev kompanije “Fifth avenu investments limited” iz Velike Britanije koju, kao su mediji više puta pisali, kontroliše srpska državljanka Olivera Ilinčić, nekadašnja savjetnica Svetozara Marovića, da dâ saglasnost na idejno rješenje budućeg destospratnog hotela sa pet zvjezdica, koji su namjeravali da grade na samoj Bečićkoj plaži, na parceli pored nekakadašnjeg hotela “Naftagas”.

Stevović je prethodno odbio da dâ saglanost na idejno rješenje hotelskog komplesa od dvije kule od po 10 i 12 spratrova, koje je ova kompanija namjeravala da gradi takođe na Bečićkoj plaži, između Svetog Tome i hotela “Splendid“.

“Fifth avenu investments limited”, vlasnik je dvije atraktivne parcele uz samo šetalište uz Bečićku plažu, jedne kod Svetog Tome površine 1.729 kvadrata i druge, stotinjak metara udaljenoj, ka Rafailovićima, uz “Naftagas“ od 2.585 kvadrata.

“Odbija se kao neuredan zahtjev ‘Fifth avenu investments limited’“, piše u rješenju Stevovića u koje su “Vijesti“ imale uvid.

Kako u ostavljenom roku, kompanija nije dostavila traženu dokumentaciju, niti otklonio nedostatke, na koje je ukazao, glavni gradski arhitekta je odbio zahtjeve.

Kako se navodi u rješenju, idejno rješenje nije urađeno u skladu sa Pravilnikom o načinu izrade i sadržini tehničke dokumentacije za gradnju objekata. U okviru grafičke dokumentacije, glavni budvanski arhitekta je tražio da mu se dostavi geodetska podloga sa položajem građevinske i regulacione linije, granicama katastarskih parcela, elaborat parcelacije po planskom dokumentu, situacioni plan sa položajem objekta na lokaciji prikazanim gabaritima, dimenzijama... do svih izgleda objekta.

Stevović je tražio da se dostavi polisa osiguranja sa važećim rokom, jer je dostavljenoj istekao rok, da mu se dostavi projektni zadatak i uredno potpisan i ovjeren od strane investitora, a tehnički opis od projektanta. Zatražio je, između ostalog, i 3D vizuelizaciju cijelog objekta inkorporiranu u šire okruženje, u cilju sagledavanja kompletne urbanističke parcele.

Idejnim rješenjem predviđena je gradnja hotela sa pet zvjezdica koji bi imao garažu prizemlje i deset spratova, sa 142 smeštajne jedinice. Na toj parceli je upisan teret, odnosno privremena mjera zabrane raspolaganja, koju je donio Viši sud na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Istražitelji na čijem je čelu Milivoje Katnić pod lupom su imali ovu i još tri povezane komapnije, koje je navodno kontrolisala Ilinčićeva, a za koje se sumnja da su povezane sa malverzacijama odbjeglog i osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića.

Ilinčićeva je dugi niz godina bila pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva, koji je u aprilu 2019. i podigao optužnicu protiv nje i još šest osoba, da bi u novembru Viši sud Katnićevom timu optužnicu vratio na dopunu.

Osim Ilinčićeve, prvobitnom optužnicom je bilo obuhvaćeno još šest osoba grupe bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, koji su, kako su tada mediji objavili, malverzacijama preko kompanije “Property investments” nezakonito stekli vrijednu imovinu nadomak Svetog Stafana, ali i nanijeli štetu kasi budvanske opštine.

Preporučujemo za Vas