Linija Luksemburg – Podgorica od 1. aprila

Osim što je linija Luksemburg – Podgorica dobra konekcija cijelog Balkana sa ovim dijelom Zapadne Evrope, za Crnu Goru je, kako su kazali iz Aerodroma, takođe važna zbog dijaspore koja živi u ovom Velikom vojvodstvu

8934 pregleda 11 komentar(a)
Luxair, Foto: Shutterstock
Luxair, Foto: Shutterstock

Aerodromima Crne Gore je od avio-prevoznika Luxair stigla i zvanična potvrda da će linija između Luksemburga i Podgorice biti uspostavljena 1. aprila.

„Ta je linija više puta najavljivana i otkazivana zbog koronavirusa, ali će se ubrzo letjeti dva puta sedmično – ponedeljkom i četvrtkom“, navodi se u saopštenju.

Iz Aerodroma su kazali da je luksemburška avio-kompanija odavno pokazala interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

„To je mjesecima unazad rezultiralo pregovorima između predstavnika Luxaira, izvršnog direktora Aerodroma Danila Orlandića, ambasadora Crne Gore u Briselu Ivana Lekovića i predsjednice Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetije Kalač”, dodaje se u saopštenju.

Osim što je linija Luksemburg – Podgorica dobra konekcija cijelog Balkana sa ovim dijelom Zapadne Evrope, za Crnu Goru je, kako su kazali iz Aerodroma, takođe važna zbog dijaspore koja živi u ovom Velikom vojvodstvu.

Bonus video: